IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Новини Варна
11:57 | 2 юни 2020
Обновен: 16:11 | 21 март 2024

72 искания за резитба са постъпили в р-н "Приморски" от началото на 2020

35 494 са паспортизираните дървета в най-големия варненски район

По материала работи: Слав Велев
72 искания за резитба са постъпили в р-н "Приморски" от началото на 2020

От началото на 2020 г. в администрацията на Район „Приморски” са постъпили 72 сигнала, свързани с искания за извършване на резитба на дървета и храсти. До 22 април, когато влезе в сила забраната за резитба са обработени короните на 215 дървета по ул. „Чаталджа”, ул. „Княз Николаевич”, ул.”Цимерман”, ул.”Капитан Рончевски”, спирките „Струга” и „Победа”, в района на Двореца на културата и спорта, съобщиха от пресслужабта на най-голямото варненско кметство.

 

Тази дейност ще се възобнови след края на вегетационния период – през есента. Изключения се допускат при аварийни ситуации.

 

Санитарна резитба на дървесните и храстови растения се извършва преди и след вегетационния период - пролетта и есент, припомнят от пресцентъра на варненския район.

 

Месеците преди и след вегетационния период , / пролетта и есента /, е времето, в което се извършва санитарната резитба, повдигане на корони, освобождаване на контактната мрежа на тролеите, а когато това е наложително и отсичане на заболели дървета. Тези дейности се  извършват по график, по сигнали на граждани и институции, както и при аварийни ситуации. Задължително при всички посочени варианти специалисти извършват оглед, изготвя се експертиза и чак тогава се пристъпва към изпълнение на съответната дейност. Важно е да се знае, че в „Приморски“ има паспортизирани  35 494 дървета.

 

Черно море

Коментари

Новини Варна