IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Новини Варна
16:29 | 29 юни 2020
Обновен: 20:58 | 22 април 2024

Обявяват свободните места за трето класиране, за I-ви клас във Варна

Търси се място за 70 деца

По материала работи: Слав Велев
Обявяват свободните места за трето класиране, за I-ви клас във Варна

Свободните места за трето класиране на първокласници ще бъдат обявени на 30.06.2020 г. в сайта https://school.is-vn.bg/,съобщават от дирекция „Образование и младежки дейности“ към Община Варна. Призовават се родителите да посочват като желание повече училища, както и училището, в чийто район на обхват е адресът на детето.

 

На второ класиране са приети 109 от кандидатствалите 179 деца. Извън класирането остават 70 кандидати, като само 4 от тях имат адресна регистрация в района на училището, за което са подали заявление, но то посочено като първо желание.

 

За второ класиране за подготвителните групи в общинските училища от участвалите 73-ма кандидати, не са приети 16 деца. Причините са минимална уседналост в района на училището под 1 година, неприлежащ към училището адрес или родителите са избрали училище, в чийто район нямат адресна регистрация. По график на 1-ви юли в сайта за прием в подготвителните групи в училища ще бъдат обявени свободните места, а от 2-ри юли записването ще става на място в училищата, в които има свободни места.

 

Черно море

Коментари

Новини Варна