IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Новини Варна
16:19 | 29 юни 2020
Обновен: 16:05 | 17 март 2024

Ремонтират надлеза край вълнолома във Варна

Съоръжението е постоянен обект на атака от страна на природните стихии и се намира в окаяно състояние

По материала работи: Слав Велев
Снимка: Община Варна

Държавно предприятие "Пристанищна инфраструктура" (ДППИ) ще ремонтира надлеза край вълнолома, тъй като е собственик на обекта. Това се казва в писмо, изпратено от Ангел Забуртов, генерален директор на ДППИ, в отговор на запитване от страна на кмета на Община Варна Иван Портних, съобщават от пресслужбата на Община Варна.

 

„В най-кратки срокове предстои да се обяви открита процедура с предмет „Възстановяване и ремонт на пасарелка и парапети по вълнолом Варна". Този проект е приоритетен за дружеството, като ремонтните дейности ще включват усилване на стоманенобетонната конструкция, поставяне на нова настилка, предпазни парапети, стоманени стълбища от неръждаема стомана и други. Общият срок за изпълнение на поръчката е до 120 календарни дни след приключване на договора за изпълнение, се казва още в писмото.

 

Припомняме че по-рано от Държавно предприятие "Пристанищна инфраструктура" обявиха, че започват и ремонт на парапетите по вълнолома в Балчик.

 

Черно море

Коментари

Новини Варна