IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Новини Варна
15:40 | 30 юни 2020
Обновен: 14:45 | 27 февруари 2024

Ремонтират подлеза до стадион „Варна“

Пред общинските съветници беше поставен въпросът за лошата инфраструктура в СО „Добрева чешма“

По материала работи: Слав Велев
Ремонтират подлеза до стадион „Варна“

Предстои ремонт на подлеза до стадион „Варна“, обяви инж. Тихомир Тимов, началник на отдел в общинската дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване”, по време на днешното заседание на ПК „Благоустройство и комунални дейности“. „В момента тече процедура по възлагане на строителните дейности. Надявам се следващия месец да започнат ремонтните работи“, каза Тимов, цитиран от пресслужбата на ОбС-Варна.

 

Той обясни, че ще бъде направен ремонт само на пешеходния проход, тъй като за обектите, които се намират в подлеза, се водят дела. Когато приключат съдебните битки, ще се извърши цялостен ремонт на подземното съоръжение.

Пред общинските съветници беше поставен въпросът за лошата инфраструктура в СО „Добрева чешма“. Проблемът произтича от липсата на улична регулация, обясни Тимов. Необходимо е да се проведат отчуждителни процедури и едва след това може да се пристъпи към проектиране и изграждане на нова инфраструктура, добави началникът на отдел “Общинска инфраструктура”.

 

На днешното заседание беше разгледано и искане от граждани за демонтиране и отстраняване на беседка от детска площадка в кв. „Чайка“. Жителите твърдят, че на мястото се събират големи групи, както тийнейджъри, така хора в активна възраст, които превръщат площадката в питейно заведение. Отговорът на общинската дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване” бе, че кътовете за игра на децата са изпълнени по европейски проекти и демонтирането на части от тях не е допустимо. Решението по този въпрос е от компетенциите на контролните органи, изтъкнаха съветници.

 

Черно море

Коментари

Новини Варна