Традиционните засилени проверки на заведенията през летния туристически сезон започва Агенцията по безопасност на храните. Във Варна те стартираха по-къно от обичайното от ресторант на крайбрежната алея.
Инспекторите ще следят за това храните да имат търговски документи и да бъдат етикирани. Заготовките трябва да бъдат маркирани с дата на приготвяне. Персоналът задължително трябва да е с маски или шлемове, а ръкавиците са препоръчителни. На всички мивки трябва да има поставени дезинфекционни препарати. Дезинфекцията трябва да бъде по-честа и да се извършва през 2-3 часа на работните плотове, като се внимава да не се замърсят храните с дезинфектант. Трапезната посуда трябва да се дезинфекцира след всяка употреба.
Санкциите започват от 3 000 лева.
Засилените проверки ще продължат до 10 септември.
Черно море
Коментари