IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Новини Варна
08:56 | 30 юли 2020
Обновен: 13:24 | 29 март 2024

Кървава драма във Врачанско: 19-годишен трепе мъжете на баба си

„Чистачът“ от Крива бара ликвидирал дядо си, а след година и втория мъж на жена му

По материала работи: Слав Велев
Кървава драма във Врачанско: 19-годишен трепе мъжете на баба си

Зловеща кървава драма с две роднински убийства в рамките на година се разигра във Врачанско. 51-годишният Георги Георгиев от Крива Бара бил нападнат и пребит вечерта във вторник в селото от Александър - криминално проявен и подсъдим за убийството на дядо си младеж и вуйчо му, пише "Монитор".

 

На 13 април миналата година току-що навършилият пълнолетие Александър е пребил до смърт с бухалка дядо си Любомир. В понеделник вечерта пък е затрил и мъжа, с когото овдовялата му баба заживяла на семейни начала. 50-годишният Георги Георгиев е ръган с вила, удрян е с юмруци и желязна тръба от внука и 34-годишния му вуйчо. Човекът починал от раните си във врачанската болница. Георги заживя с бабата на Александър и те с вуйчо му, който се прибра от Германия, е напили, отишли в дома му във вторники започнали да го бият.

 

Претекстът бил за някаква фреза, която била на мъртвия му дядо, пък те я ползвали. „Георги беше кротък човек, не е с цветущо минало, но не е създавал никакви проблеми, а го пребиха зверски. Това момче отне два човешки живота“, разказа кметът на селото Илиян Иванов. По-късно вчера стана ясно, че Георги е починал в болницата във Враца и случаят вече е преквалифициран в убийство.
Младежът на 19 години от врачанското село Крива бара е задържан за 72 часа с прокурорско постановление за убийството на втория мъж на баба си, съобщиха от областната дирекция на МВР.

 

Въпросният Александър И. само след 4 дни трябвало да се яви във Врачанския окръжен съд като обвиняем за убийството на дядо си, той е бил на свобода. Вече е задържан вече за още една смърт.
 

Хората в селото са възмутени, че Александър не е оставен в ареста след като е убил дядо си. „Ако беше прибран, сега Георги щеше да е жив”, смятат местните. Кметът на селото Илиян Иванов твърди, че много пъти е разпитван за убийството на дядото и всеки път е молил Александър да бъде задържан, защото е наркоман, редовно се напива и става агресивен. За 31 юли Врачанският окръжен съд насрочи делото срещу Александър И., който е обвинен, че на 13 април 2019 г. умишлено е умъртвил дядо си Любомир А. в дома им в Крива бара. Според обвинителния акт криминално проявеният и осъждан младеж живеел в селото заедно с баба си и дядо си. По време на вечеря внукът и дядо му пийнали порядъчно. По-късно Александър пуснал музика в стаята си, а дядото му направил забележка да намали звука, защото му пречел да гледа телевизия. Разправията продължила, като на няколко пъти внук и дядо отвивали и завивали на бушони от таблото за електрическия ток в къщата. Двамата продължили да се карат, като 59-годишният Любомир изключил уредбата и колоните и ги изнесъл на терасата.

 

Любомир пък тръгнал да си ги прибира, но дядо му го бутнал и той се ударил в стената. Тогава бесният младеж взел дървена бухалка и започнал да удря Любомир по главата. Побоят бил спрян от бабата, която се обадила на спешния телефон 112. Внукът й скрил бухалката на тавана в къщата и избягал. Вследствие на побоя 59-годишният мъж изпаднал в кома и на 25 април 2019 г. починал в Университетска болница в Плевен. Според заключението на изготвената на досъдебното производство съдебномедицинска експертиза смъртта му се дължи на дихателна и сърдечно-съдова недостатъчност в резултат от черепно-мозъчна травма и усложненията й. Момчето, отнело два човешки живота, се разминало с много леко наказание и по дело за производство на дрога.

 

На 20 юни 2018 г. той е задържан, след като полицията открила нива с канабис, който той отглеждал в двора на баба си и дядо си в селото. Тогава са изкоренени 43 стръка с дължина около два метра и е иззет и плик с готова продукция. Конфискуваното количество дрога било над килограм и половина и на обща стойност 6429.12 лева. Тогава все още непълнолетният Александър сключил споразумение с прокуратурата и е осъден на пробация за срок от шест месеца.

Коментари

Новини Варна