Борисов свика извънредна конференция на ГЕРБ
Активът не вярват да се обсъжда вариантът с подаването на оставка и свикването на предсрочни избори
Публикувана: 4 Aug 2020 | 15:50

Национална конференция на ГЕРБ свиква ръководството на партията в "София Тех Парк" в сряда, 5 август, съобщи "Стандарт".

 

Форумът ще започне точно в 12 часа и ще се проведе на открито заради мерките, свързани с коронавируса. Делегатите трябва да са на линия още в 9 часа. Поканени са кметове, депутати, евродепутати, общински съветници, членове на областните ръководства, областни управители, става ясно от изтеклите в интернет документи на партия ГЕРБ. Според тях св събранието ще участват делегати от всички 265 общини, разпределени по квоти.

 

Депутати коментираха, че ще им се наложи да прекъснат почивките си и спешно да пътуват за София. Някои няма да могат да присъстват на форума, тъй като вече са в чужбина.

 

Очаква се на конференцията лидерът на партията да произнесе реч, в която да заяви за пореден път готовността на правителството да изкара мандата си докрай. Делегати на форума смятат, че Борисов ще се опита да надъха партийците, припомняйки направеното от правителството в различни сфери.

 

Активисти от ГЕРБ във Велико Търново споделиха, че са призовани в сряда в София, за да се включат в работна среща на партийното ръководство. Те признаха обаче, че се опасяват, че премиерът Бойко Борисов може обяви, че правителството подава оставка, съобщи "Труд".

 

"Не знаем какво ще се дискутира на сбирката. Тя ще е в тесен формат, защото са поканени да присъстват само областните ръководства, кметове и общински съветници. Няма обявен и дневен ред", подчертават членове от ГЕРБ в старата столица.

 

Пловдивските активисти на ГЕРБ твърдят, че не знаят защо Бойко Борисов ги събира на извънредна национална конференция утре, но не вярват да се обсъжда вариантът с подаването на оставка и свикването на предсрочни избори. "Само Борисов знае темата на конференцията", заяви за "Труд" кметът на Пловдив Здравко Димитров.

 

Неофициалната информация за събирането, организирано от националното ръководство на ГЕРБ, е, че викат кметовете, общинските съветници и общинските партийни ръководства, за да обсъдят актуалната обстановка в страната, коментираха от ръководството на ГЕРБ-Сливен. От Бургас припомниха, че такова партийно събрание е имало и по същото време миналата година- пак през август. Форматът и той пак е бил такъв: кметове, депутати и съветници.

 

В 14.13 часа съобщението във Фейсбук беше изтрито.

 

 

Коментари ( 1 )

  • 1

    marinovmarin

    04 Aug 2020 | 17:29

    Мамо, мила! Свикват всички КРАДЦИ от шайката, на едно място! А то било че Сикаджията Буда Тиквата щял да обяви ОСТАВКА!