IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Новини Варна
11:15 | 4 август 2020
Обновен: 13:52 | 14 март 2024

Кметът на Каварна не може да се справи със ситуацията в "Русалка", иска държавата да пусне хората до плажа

Въпреки издадената заповед в курорта продължава да се събират такси

По материала работи: Слав Велев
Снимка: Нова ТВ

Държавата трябва да се намеси заради ограничения достъпа до морските плажове "Русалка", това каза за Радио Варна кметът на Каварна Елена Балтаджиева:

 

"Шест лева на човек за гривна е цената да преминеш във френската част на курорта. На касовия бон пише гривна, а няма концесионер, няма шезлонг, няма чадър, но каквото и да има, няма как да се взимат пари. Всички чадъри и шезлонги са доста по-нагоре от плажната ивица. Хората вървят до там и плащат за нищо. Това е най-големият проблем и мисля, че държавата трябва да се намеси."

 

Въпреки издадената кметска заповед в „Русалка“ продължава събирането на такси. Балтаджиева съобщи, че предстои да издаде нова заповед за премахване на КПП-то към френската част на курорта в "Птичия залив". Община Каварна ще премахне съоръжението, тъй като фирмата, потърсена да извърши тази дейност е отказала.  Органите на реда ще бъдат уведомени:

 

"Издадох заповед за премахване на незаконно поставените съоръжения. В определения период от 30 дни установихме, че едната бариера е премахната, но КПП-то в посока френската част все още стоеше, макар бариерата да бе премахната. Проверката установи, че бариерите вход-изход за целия комплекс са премахнати, но преместени по-навътре в друг имот. Оказва се, че попадаме в обхвата на друга процедура. Целта е да се протака, докато сезонът свърши."

 

Шест лева е цената на паркинга в морския курорт.  Юридическото лице, което стопанисва паркинга е различно от това, което управлява Русалка, уточни каварненският кмет:
 

"Събира се такса паркинг, а в същото време колите паркират в спортни площадки. Голяма част от имота не е на тези собственици, което означава че не е логично да се събира такса паркинг."

 

Кметът на Каварна Елена Балтаджиева е уведомила Министерство на туризма и Министерството на земеделието и храните, тъй като голяма част от земята е собственост на Държавен горски фонд. 

 

На търговското дружество вече бе наложена е имуществена санкция в размер на 5000 лв. , след като през юли миналата година бе сезирана прокуратурата за ограничаване на достъпа към плажовете на Русалка с платена бариера.

Коментари

Новини Варна