IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Новини Варна
08:25 | 5 август 2020
Обновен: 03:57 | 26 февруари 2024

Арестуваха варненски общинар за изнудване

Задържани са 3 лица, участвали в схемата за рекет

По материала работи: Слав Велев
Арестуваха варненски общинар за изнудване

Служители на отдел „Икономическа полиция“ разкриха случай на изнудване с участието на служител на Община Варна, съобщиха от МВР.

 

В резултат от действия по разследване във връзка със сигнал за изнудване на собственик на недвижим имот, под ръководството на прокурор от Окръжна прокуратура – Варна, при получаване на сумата от 10 000 лв. е задържан 29-годишен мъж, известен на органите на реда.

 

Във връзка с образуваното по случая досъдебно производство са извършени претърсвания на адреси във Варна. От работното място на едно от лицата, съпричастни към деянието, е иззета документация, относима към престъпната дейност. Задържани са общо трима мъже – на 29 години, на 47 години и на 36 години. Последният е установен като служител на Община Варна, участвал в престъпната дейност.

 

Спрямо 47-годишният мъж и спрямо 36-годишният са взети мерки за неотклонение – задържане под стража. 29-годишният е установен като посредник, наложена му е мярка за неотклонение „парична гаранция в размер на 5000 лв.“.

 

Работата по доказване и документиране на престъпната дейност продължава под надзора на прокурор от Окръжната прокуратура във Варна.

 

По непотвърдена официално информация, сред задържаните са инспектор от отдел "Строителен контрол", както и синът на бивш зам.-кмет на община Варна. Акцията е проведена на 31 юли, пише "Морето.net".

 

Междувременно от Община Варна съобщиха, че е разпоредена вътрешна проверка по случая със задържания служител от дирекция УСКОР и се оказва пълно съдействие на разследващите органи.

 

Черно море

Коментари

Новини Варна