IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Новини Варна
14:28 | 5 август 2020
Обновен: 05:55 | 28 март 2024

Бързият влак от Варна за София се заби в багер

Няма пострадали пътници и персонал

По материала работи: Слав Велев
Снимка: БДЖ

Локомотивът на бързия влак Варна за София се блъсна в багер. Инцидентът е станал преди пристигането му на гара Синдел около 11:05 ч. днес, съобщиха от БДЖ. 

 

Няма пострадали пътници и персонал във влака. От удара са нанесени материални щети по локомотива и първия вагон на композицията. 

 

Багерът се е намирал на нерегламентирано разстояние от железния път, нарушаващо габарита на влака. След като машинистът го забелязал, многократно подал звуков сигнал. 

 

Заради извършваните ремонти в участъка влакът се е движил с 20 км/ч. До ударът се е стигнало след като водачът на багера е предприел маневра в последния момент и е завъртял кофата към влаковата композиция, съобщават от БДЖ.

 

Създадена е организация за превоз на пътниците от влака с друга композиция от гара Синдел до София. За влаковете, които пътуват в този участък, ще бъде създадена организация за превоз с автобуси от и до Варна.

Коментари

Новини Варна