IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Новини Варна
10:58 | 5 август 2020
Обновен: 06:51 | 11 април 2024

Туристическият бранш скочи срещу блокадите във Варна

Трябва да бъде намерено алтернативно място за провеждане на демонстрации и протести в града, според тях

По материала работи: Слав Велев
Туристическият бранш скочи срещу блокадите във Варна

Туристическия бранш се обяви против блокадата на основни пътни артерии във Варна с писмо, адресирано до кмета на Община Варна Иван Портних, като призова да бъде намерено алтернативно място за провеждане на демонстрации и протести.

 

В писмото се казва:

"УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ПОРТНИХ,     

В момента сме в разгара на изключително трудния и непредсказуем летен туристически сезон 2020 г. Целият туристически бранш в района е изключително обезпокоен относно икономическите резултати и ефективността на тяхната дейност в следствие на намаления обем туристопопок заради пандемията от COVID-19.

Всички заедно с общи усилия се опитваме да осигурим максимален комфорт на всички гости на Варна и да излъчим много положителни импулси, че Варна е сигурно и спокойно място и очаква своите туристи да прекарат най-чаканите си дни в годината.

От 3 август сме свидетели как централни кръстовища в Морската ни столица се блокират от група хора и всичко това създава хаос и дискомфорт за придвижване както с автобуси, така и с коли през града. Всички тези новини се излъчват както по националните, така и в международните медии и вече регистрираме отказ на резервации, както и на екскурзии именно заради блокадите на възлови кръстовища и транспортни артерии в града.

Тази година разчитаме изключително много на българския, но и на румънския пазар, които туристи пристигат основно със собствени автомобили и подобни новини влияят при избора на дестинация, която в последния момент може да бъде променена.

Като браншови организации, представляващи голяма част от туристическия бизнес в района, се обръщаме към Вас с настояване да потърсите възможност за диалог с протестиращите пред сградата на Община Варна и да се намери решение техният мирен протест да бъде позициониран на алтернативно място, което да не възпрепятства транспорта в града.

Отчитаме правото на всеки да отстоява политическите си искания, но нека да не бъде за сметка на работещите хора, опитващи се да осигурят поминък на семействата си.

Надяваме се, че е възможно да бъде намерено компромисно решение, което ще бъде от полза за гражданите, за туристите и за бизнеса на Варна."

 

Писмото е подписано от:     

 

ГЕОРГИ ЩЕРЕВ, председател на СЪЮЗ НА ХОТЕЛИЕРИТЕ – К.К. ЗЛАТНИ ПЯСЪЦИ,

МАРКО МАРКОВ, председател на СЪЮЗ НА СОБСТВЕНИЦИТЕ ЗА РАЗВИТИЕ НА К.К. ЗЛАТНИ ПЯСЪЦИ

ПАВЛИН КОСЕВ, председател на ВАРНЕНСКА АСОЦИАЦИЯ НА РЕСТОРАНТЬОРИТЕ И ХОТЕЛИЕРИТЕ

ИЛИН ДИМИТРОВ, председател на ВАРНЕНСКА ТУРИСТИЧЕСКА КАМАРА

ДЖАНИ ШАРКОВ, председател на ВАРНЕНСКА АСОЦИАЦИЯ НА ТУРИСТИЧЕСКИТЕ АГЕНЦИИ

ГЕОРГИ ФИЛИПОВ, председател на АСОЦИАЦИЯ ЗА РЕКЛАМА И КОМУНИКАЦИИ В ТУРИЗМА

ХРИСТИНА НЕДЕЛЧЕВА, председател на СЪЮЗ НА ЕКСКУРЗОВОДИТЕ В БЪЛГАРИЯ.

 

Черно море

Коментари

Новини Варна