IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Новини Варна
08:42 | 12 август 2020
Обновен: 06:08 | 18 април 2024

Марешки пресметна мизата на социолозите. Колко са му искали, за да "влезе" в НС

Aптекарският бос ще блокира медии в знак на протест срещу палатките по кръстовищата

По материала работи: Слав Велев
Снимка: ПП ВОЛЯ

Лидерът на "Воля" Веселин Марешки закова социолозите. Той разкри колко вземат, за да обявяват по-висок партиен рейтинг. Марешки разкри пред NOVA, че социологически агенции са му искали пари, за да повишат рейтинга на партията му. Той заяви, че е получавал оферти между 10 000 и 40 000 лв. и след отказ да си плати процентите на „Воля” в публикуваните данни са били занижавани. Според депутата било и публична тайна какви са тарифите за повишаване на рейтинга.

 

„Мога да си вдигна процента в социологическите проучвания. Много добре се знае колко е тарифата. Това е публична тайна. Аз имам достатъчно пари и мога да си го позволя. Много социологически агенции са идвали в офиса ми с оферти. Чувал съм оферти и от 40 000 лв. на изследване, стигали сме и до 10 000 лв.”, разказа Веселин Марешки. И допълни: „Не искам да си плащам за фалшив пиар. Правя това, което мога да правя. Ако хората го харесват, ще продължавам да го правя за тях”.

 

Лидерът на "Воля"обяви също, че от партията му ще блокират някоя медия, ако блокадите на кръстовищата останат. Той обвини медиите в едностранчиво отразяване, тъй като имало хора, които подкрепят протестите без да блокират гражданите.

 

„Ще блокираме една медия. Логиката ни е същата като на тези, които блокират „Орлов мост”. Искам да покажа абсурдността на положението. Какво са виновни другите граждани, че ги блокираме? Може да блокираме и централата на Христо Иванов. Да блокираш нещо, което няма общо с това, срещу което протестираш, е абсурдно”, смята Марешки.

 

Той обясни, че е провокиран от ситуация, на която е станал свидетел – протестиращи от блокадите в София са си правили снимки и възторжено коментирали как са „прецакали гражданите”.

Коментари

Новини Варна