IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новини Варна
16:39 | 13 август 2020
Обновен: 07:56 | 21 април 2024

Проститутката Ренета и аверите й шарили с дрога и по други варненски хотели

Съдът излезе с подробности за убийството на 35-годишния австриец Мизгин, студент в Медицинския университет в града

По материала работи: Слав Велев
Проститутката Ренета и аверите й шарили с дрога и по други варненски хотели

Проститутката Ренета, която е упоила починалия от свръхдоза неин клиент, после е прибрала панталона му. Дрехата на 35-годишния австриец Мизгин е открита при задържането на 21-годишната жена. Тя и съучастниците й Радослав М. и Людмил М. остават за постоянно в ареста, реши Варненския окръжен съд, съобщиха от пресслужбата на правораздавателния орган. 

 

Защитата на обвиняемите поиска по-леки мерки за неотклонение с мотива, че тримата имат постоянни адреси в родния си град Русе. Адвокатите на Радослав и Людмил посочиха, че не е обосновано предположението за съпричастността им към престъплението. 

 

Прокуратурата възрази изтъкна, че има достатъчно данни, че тримата не пребивават на постоянните си адреси, а отсядат в различни хотели из страната. Отделно по досъдебното производство са приложени заложни билети, с които обвиняемите са предали вещи на починалия австрийски гражданин.

 

Според съда може да се направи обосновано подозрение за съпричастност и на тримата обвиняеми към престъплението, за което им е повдигнато обвинение. Потвърждават го направените свидетелските показания, намерения панталон на убития в Ренета, документите от заложната къща и други доказателства. Съдът намери, че е налице и опасност тримата да се укрият предвид наличните характеристичните данни за тях и честата смяна на местонахождението им.

 

Тялото на 35-годишния австриец Мизгин Х. беше намерено на 8 август. При извършения първоначален оглед не бяха открити следи от насилие, но експертите забелязали, че от стаята на жертвата видимо липсват вещи.

 

Аутопсия установи, че смъртта на Мизгин е причинена от предозиране с различни видове дрога в комбинация с рискови медикаменти, които в България се изписват със зелена рецепта. 

 

От вещите на починалия чужденец, който следвал медицина в Медицинския университет във Варна, са липсвали документите му, лаптоп, телефон и часовник. Преносимият компютър и часовникът са открити в заложна къща. Там те са оставени от 34-годишния Людмил и 43-годишния Радослав.   

 

Смъртоносният коктейл е даден на Мизгин от младата жена и нейните съучастници. Планът им бил да го упоят и ограбят, като разследващите са установили, че престъпната схема е използвана и преди. 

 

При задържането на обвинените за убийството са намерени различни видове наркотици и две електронни везни. Пет дни преди смъртта на Мизгин те пак са били спипани с дрога и електронна везна в друг варненски хотел. 

 

Ренета и Людмил са с чисто съдебно минало, но с множество криминални регистрации за престъпления от общ характер, основно срещу собствеността. Радослав е осъждан многократно за различни по вид престъпления, като с указ на вицепрезидента на България през 2007 година е бил помилван. 

 

Черно море

 

Още по темата:

 

Коментари

Новини Варна