IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Новини Варна
16:45 | 15 септември 2020
Обновен: 23:14 | 10 април 2024

КАТ с редица кампании във Варна за защита децата на пътя

Успоредно с традиционната българска акция, за пета поредна година се провежда мащабна кампания на Европейската мрежа на службите на пътна полиция ROADPOL

По материала работи: Слав Велев
КАТ с редица кампании във Варна за защита децата на пътя

За поредна година, през месец септември, децата са поставени във фокуса на полицейската работа. Традиционно и през 2020 година сектор „Пътна полиция” при ОД на МВР – Варна провежда кампанията „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!”. 

 

Първата седмица от новата учебна година на децата, между 16 септември до 22 септември, е обявена за „Седмица за превенция на детската пътна безопасност”. Тази година тя е под наслов „Остани жив! Пази живота!“, събщават от полицията.

 

Успоредно с традиционната българска кампания, за пета поредна година се провежда мащабна кампания на Европейската мрежа на службите на пътна полиция ROADPOL Дни на безопасността на пътя. Известна досега като EDWARD – Европейският ден без жертви на пътя.

 

Целта на инициативата е ограничаване до минимум броя на тежките ПТП дори само за ден. Чрез засилена контролна дейност по спазване изискванията на ЗДвП и повишаване степента на информираност на обществото за пътно-транспортния травматизъм и причините за същия, служители на сектор „Пътна полиция” във Варна и в страната ще се стремят към успешното реализиране на инициативата.

 

Тази година като Ден без загинали на пътя е обявен 16 септември. Акцентът в това издание на кампанията е поставен върху разсейването, което за редица страни в Европа вече е сред водещите причини за възникване на тежки пътнотранспортни.

 

Черно море

Коментари

Новини Варна