Съдят млад мъж за наркоплантация в с. Яребична
31-годишният Милен е обвинен за притежанието на близо 9 кг. марихуана и за отглеждането на 24 растения от рода на конопа
Публикувана: 23 Sep 2020 | 13:15
Снимка: ОД на МВР

Окръжната прокуратура внесе във Варненския окръжен съд обвинителен акт срещу 31-годишния Милен М. Мъжът е подсъдим за държане с цел разпространение на марихуана в особено големи размери – 8,922 кг, както и за отглеждането на 24 растения от рода на конопа, чието общо нетно тегло на зелената листна маса е 7,565 кг. Общата стойност на иззетото количество марихуана е 98 927 лева, съобщават от прокуратурата, предадоха от държавното обвинение.

 

Престъпната дейност на 31-годишния мъж, който е с чисто съдебно минало, била разкрита при обход на двама полицейски инспектори в землището на варненското село Яребична. Сред изоставените полуразрушени постройки в местността Липов път служителите на реда забелязали ремонтирана вила. Усетили и специфичната миризма на марихуана. В близост до вилата били засадени около 20 растения, които приличали на канабис. Растенията били привързани към дървени колчета, а около корените им имало следи от обработка. Била организирана засада около обекта. 

 

След около час към наблюдаваната вила се приближил мъж с раница на гърба. Полицейските инспектори проверили документите му. Уведомен бил разследващ полицай и във вилата започнал оглед и претърсване. В дървена барака в имота бил намерен сушилник на шест нива, с датчик, термометър и влагометър, ръчна мелница, буркани със съцветия и суха тревиста маса, микроскоп, ножици, ръкавици и празни стъклени буркани, както влагоуловители. 

 

Подсъдимият обяснил, че вещите са негови, а конопените глави ги набрал от съседен двор, където отглеждал растенията. При огледа на поляна до вилата служителите на реда открили засети растения канабис – общо 24 на брой, с височина между 1,50 и 3,20 метра, торове и пръскачки. В дома на Милен М. във Варна при извършеното претърсване била иззета ръчно свита цигара, смес от тютюн и марихуана. 

 

Разпитан в качеството на обвиняем, Милен М. не отрекъл, че е държал и отглеждал марихуана, но обяснил, че го правил за лична употреба и лечение. Особено големите количества на намерената и иззета марихуана водят до извода, че наркотичното вещество е било държано с цел разпространение.  

 

Предстои делото срещу подсъдимия да бъде насрочено за отглеждане във Варненския окръжен съд. Ако бъде признат за виновен, Милен М. може да получи наказание лишаване от свобода от 5 до 15 години и глоба от 20 000 до 100 000 лева.

 

Черно море

Коментари ( 0 )