IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новини Варна
11:30 | 28 септември 2020
Обновен: 12:03 | 15 април 2024

Варненец получи солена сметка за топла вода без да има потребление

Пълно отказване от ТЕЦ-а няма

По материала работи: Слав Велев
Варненец получи солена сметка за топла вода без да има потребление

Когато чуем за изравнителни сметки  бързо се сещаме за топлофикационните дружества и множеството сигнали за разминаване в сумите. Това се случва предимно в София, засега, до момента във варненското топлофикационно дружество декларират, че няма получени протести срещу такива сметки до момента. В редакцията ни постъпи друг вид сигнал, свързан с неговата дейност, но отново за сметка с дължима сума към Веолия Енерджи-Варна, съобщава Радио Варна.

 

Потърси ни Пламен Бобев, който живее в блок отказал се от парното и частично от топлата вода. Но пълно отказване няма, защото съоръженията на ТЕЦ-а остават в домовете им и дължат суми за дялово разпределение. Бобев не ползва и топла вода, но получава сметка за около 270 лв. за топла вода. Подава писмена жалба на 6-ти август и след като не получава писмен отговор в установения 30-дневен срок започнал да търси начини да разбере защо има тази сметка. От дружеството устно му отговарят, че забавянето е поради Ковид-19 и служител в отпуска, разказа Бобев. Как бихте се почувствали, ако отидете в болнично заведение и разберете, че има човек в болнични и затова не могат да ви направят изследвания, попита риторично Бобев:


Това не е единична сметка, а суми за три пъти неосигурен достъп и за услугата дялово разпределение. При неосигурен достъп по Наредбата за топлоснабдяване сме длъжни да начислим служебна консумация. Това коментира по случая генералният директор на Веолия Енерджи-Варна Денислав Денчев.
 

На въпрос има ли много подобни сметки за трите месеца извънредно положение, Денчев заяви, че са уведомили своите абонати за четирите възможни начина за подаване на текущите данни на уредите в този период - на платформата за самоотчет на сайта на компанията, на телефона на отчетника, на дононощния колцентър и на фирмената електронна поща. За сградата, в която живее подателят на сигнала, е правено общо събрание, на което е разяснено, че най-лесно би било всяко домакинство да има уреди за дистанционен отчет, каза Денчев. Така главния уред и индивидуалните уреди ще бъдат засечени по едно и също време няма да има такива разлики, отбеляза той.
 

Наредбата за топлоснабдяването е по-специфична, там всеки който е присъединен се брои за клиент, това че ползва или не ползва е съвсем друга тема, добави генералният директор на топлофикационното дружество във Варна.

 

 

Коментари

Новини Варна