IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Новини Варна
14:15 | 18 октомври 2020
Обновен: 22:54 | 24 април 2024

В Баренцово море: Kораб сe обърна, десет души паднаха зад борда

Инцидентът е станал вечерта на 17 октомври в района на залива Вайда, област Печенга в Мурманска област

По материала работи: Слав Велев
Снимка: img.gazeta.ru

В акваторията на Баренцово море се е преобърнал малък плавателен съд, който се е ударил в скалистата почва на бреговата линия. Това съобщава пресслужбата на Северозападния отдел за разследване на транспорта.

 

Инцидентът е станал вечерта на 17 октомври в района на залива Вайда в област Печенга в Мурманска област. След като се ударил в скалите, корабът „Юбилейни” се обърнал и потънал.

 

„В резултат на инцидента във водата се оказали десет души от пътниците и членовете на екипажа на кораба. В момента са спасени седем души. Организирани са и се извършват мероприятия по издирване на още трима души “, заявиха от пресслужбата.

 

Обстоятелствата за инцидента се установяват, образувано е наказателно дело по член „Нарушаване на правилата за безопасност на движението и експлоатацията на морския транспорт, довело до смърт на две или повече лица по непредпазливост“.

 

Източник: gazeta.ru

Превод и редакция: pan.бг

Коментари

Новини Варна