IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Новини Варна
10:50 | 21 октомври 2020
Обновен: 11:53 | 13 април 2024

Вторият убиец на студента Борилски също излиза на свобода

Георги Желязков бe осъден на 19 години затвор

По материала работи: Слав Велев
Мартин Борилски

Убиецът на студента Мартин Борилски ще излезе предсрочно на свобода. Георги Желязков, който беше осъден на 19 години затвор, прекара зад решетките над 10 години и 8 месеца. Заедно с отработените дни той е изтърпял близо 14 години и 10 месеца от наказанието. Решението на Варненския окръжен съд обаче може да бъде обжалвано. В началото на годината Апелативният съд в морския град вече отмени уваженото на първа инстанция искане за предсрочно освобождаване на Желязков, пише "Дарик".  

 

Мартин Борилски беше открит мъртъв в квартирата си в Париж през 2000 г., като по тялото на българина са преброени 93 удара с нож. Десетилетие по-късно двамата обвиняеми за престъплението получиха ефективни присъди.   

 

Единият от убийците на Мартин Борилски вече е на свобода, другият е на крачка.

 

Стоян Стоичков получи наказание от 17 години затвор, от които зад решетките прекара само 9, през които работи и намали присъдата си. Той беше освободен предсрочно повече от 5 години преди изтичане на наказанието му. 

 

Според Варненския окръжен съд 41-годишният Георги Желязков се е поправил и превъзпитал и по нататъшният му престой в затвора е ненужен и обществено неоправдан.

Коментари

Новини Варна