IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Крими
16:22 | 17 август 2017
Обновен: 10:22 | 15 април 2024

Гръмнати в сърцето и подпалени – убийството в Богданчовци

Къщата на семейството е подпалена, за да скрие престъплението

По материала работи: Пламен Янков
Гръмнати в сърцето и подпалени – убийството в Богданчовци

Съпрузите, чиито тела бяха открити мъртви след пожар в къщата им, преди това са били застреляни в сърцето.

 

Криминалисти от полицията в Габрово разследват двойно убийство в село Богданчовци, замаскирано с пожар.

 

За трагедията бе съобщено миналия петък. Тогава се смяташе, че 70-годишният Илия Спиридонов и 61-годишната му съпруга Елена са изгорели в съня си.

 

Аутопсията обаче показала, че причината за смъртта им е прострелване.


"Установени са огнестрелни рани в сърдечната област. Засега не можем да кажем какво е оръжието, заради последиците от пожара", каза говорителят на Окръжната прокуратура в Габрово Людмила Рачева, цитирана от "24 часа".

 

Според разследващите неизвестният убиец е подпалил къщата умишлено, за да прикрие престъплението. Все още обаче не са готови резултатите от пожаротехническата експертиза и не се знае откъде е тръгнал огънят.

 

"Работи се активно, разследването е срещу неизвестен извършител, на този етап не можем да говорим за мотив", допълни Рачева.

 

Сигналът на телефон 112 бил попаден малко преди 4 часа в полунощ на 11 август от съсед, забелязал пламъците. Човекът обяснил, че в горящата къща има хора. На място незабавно били изпратени екипи на районната служба "Пожарна безопасност и защита на населението" и РУ Габрово.

 

Два противопожарни автомобила и шестима огнеборци се борили с огнения ад, който обаче е унищожил до основи двуетажната къща. След потушаване на пламъците, в една от стаите са намерени труповете на мъж и жена, за които се смята, че са стопаните на дома.

 

Илия и Елена обитавали сами имота в планинското селце на около 4 км югоизточно от Габрово. Двамата им синове живеели в града, но често навестявали родителите си.

 

Жената била пред пенсиониране и работела в завод в Габрово, мъжът й бил пенсионер и постоянно си бил в Богданчовци, казаха местните.

dnes.bg

 

Четете още Мъж и жена открити мъртви при пожар в Богданчовци

Коментари

Новини Варна