IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Крими
13:58 | 20 април 2018
Обновен: 23:11 | 19 април 2024

Прокуратурата поиска постоянен арест за тримата задържани по случая "Иванчева"

Те са обвинени за корупционни действия в столичната Община "Младост"

По материала работи: Пламен Янков
Прокуратурата поиска постоянен арест за тримата задържани по случая "Иванчева"

Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд искания за вземане на мерки за неотклонение „Задържане под стража“ на тримата обвинени за корупционни действия в столичната община „Младост“, съобщава NOVA.

 

В съдебната зала Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова бяха зад стъкло, защото не им дават да разговарят с журналисти. 

 

Посредникът по сделката Петко Дюлгеров е признал вината си и най-вероятно за него прокуратура ще поиска по-лека мярка за неотклонение.

 

Междувременно днес инвеститори от "Младост" заявиха, че Иванчева се е разпореждала с чужди имоти и е злоупотребявала с името на кмета на София Йорданка Фандъкова. По думите на инвеститорите, кметицата Десислава Иванчева бавела преписките им, докато не се съгласят да се откажат да строят в собствените си имоти. Вместо това им предлагала да ги разменят за общински терени. 

 

Говорителят на Десислава Иванчева коментира, че целта й е била да запази зелените площи в квартала. Той потвърди, че кметицата е бавила инвеститорски преписки.  

 

А жители на квартала и представители на Сдружението "Зелен Младост" продължават с протестните акции в защита на Иванчева. Поредната им демонстрация е насрочена за 18 часа тази вечер пред Специализирания съд.

 

Припомняме, че Десислава Иванчева, заместничката й Биляна Петрова и бившият кмет на "Младост" Петко Дюлгеров бяха задържани при зрелищна акция във вторник. В тях беше намерен рекорден подкуп от 70 000 евро, дадени от изнудван инвеститор.  

 

Следенето на Иванчева започнало миналата година, а конкретният сигнал бил подаден преди два месеца. След това рекетираният заел пари на службите, за да хванат кмета в крачка, защото държавата не разполагала с такива големи суми. 

 

Още по темата Арестуваха зрелищно кметицата на „Младост“ (ВИДЕО)

Адвокат за ареста на Иванчева: Много шум за нищо!

Кметът на "Младост" ще бъде обвинена за подкуп в особено големи размери

Главният архитект на София за "Младост": Има над 10 жалби от инвеститори за забавени документи

Коментари

Новини Варна