IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
България
16:36 | 3 ноември 2014
Обновен: 00:36 | 29 април 2024

38-годишна жена се самозапали пред президентството

38-годишна жена се самозапали при фонтана пред президентството минути преди 15 ч. Има опасност за живота й. Жената е изскочила от кола, преминала пред президентството, стигнала е до фонтана и се самозапалила, предаде БНР по разкази на очевидци.

По материала работи: Пламен Янков
38-годишна жена се самозапали пред президентството

 

38-годишна жена се самозапали при фонтана пред президентството минути преди 15 ч. Има опасност за живота й.
Жената е изскочила от кола, преминала пред президентството, стигнала е до фонтана и се самозапалила, предаде БНР по разкази на очевидци. 
По информация на националното радио младата жена се казва Лидия Петрова и е фотограф от Нови искър. 
Охраната от НСО е изтичала от ъгъла на президентството и започнала да гаси жената с пожарогасител, съобщи БГНЕС. От преминаваща кола също изскочил мъж с пожарогасител и се притекъл на помощ.
На място пристигнаха екипи на Спешна помощ и "Пожарна безопасност и защита на населението".
Жената е откарана в много тежко състояние в "Пирогов". Настанена е в противошокова зала на Клиниката по изгаряния в болницата. 
"Тя е с опасност за живота", съобщи за БТА завеждащият клиниката проф. Огнян Хаджийски.
До момента не са ясни мотивите й. Не се съобщава видът на течноста, с която се е запалила.
Красимир Димитров от столичната дирекция „Сигурност” обясни за "Фокус", че първата адресна регистрация на жената е в Нови искър.
Той заяви, че не са получавали заявления за протест от хора, които заплашват със самозапалване. "Преди сме имали такива заявления, винаги сме взимали мерки с пожарната, полицията, разубеждавали сме ги, но сега не сме получавали такива", каза Димитров за БТА.
Инцидентът стана в момент, в който в президентството се провеждаха  консултации с Патриотичен фронт за бъдещия кабинет и приоритетите на парламента. Жената се самозапали пред журналистите, дошли да отразят разговорите.
Президентът е бил уведомен за шокиращия инцидент пред сградата, но след кратко прекъсване разговорите между политиците продължили. 
Миналата година за няколко месеца в България се самозапалиха и починаха седем души, като по-голяма част от тях сложиха край на живота си поради отчаяние заради бедност и липса на перспективи. Сред тях имаше самозапалили се пред президентството и пред Висшия съдебен съвет.

Коментари

Новини Варна