IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
България
12:00 | 8 юни 2017
Обновен: 13:45 | 24 април 2024

Изразяването на идеи и визии не е политика, смята председателят на ВКС Лозан Панов

Той разказа и за инцидента с автомобила на НСО, който ползва

По материала работи: Борис Проданов
Изразяването на идеи и визии не е политика, смята председателят на ВКС Лозан Панов

Изразяването на идеи и визии не е политика, заяви председателят на ВКС Лозан Панов, отговаряйки на казано вчера от главния прокурор. След среща с президента Румен Радев Сотир Цацаров определи идеите на Панов за конституционни промени като политически.


У нас, като във всяка друга демократична държава, всеки може да сподели концепции, коментира Панов и посочи, че има много държави по света, в които прокуратурата е извън съдебната власт.


По думите му такъв дебат е важен, а подобни консултации имат значение. Дебатът за отчетността на главния прокурор е заобикаляне на темата за промяна в Конституцията, каза той.


С думите "дали е питал прокурорите", преди на отиде на срещата в ЦУМ, Панов отговори на вчерашния въпрос на Цацаров дали съдиите подкрепят председателя на ВКС в идеите му за конституционна реформа.


Председателят на ВКС разказа и за инцидента с автомобила на НСО, който ползва.


Преди дни той пътувал към Берковица и заедно с шофьора си чули нетипичен шум в автомобила, който при връщането към София се усилил.

 

Спрели и установили, че липсват болтове, прикрепящи една от джантите, а останалите били разхлабени. Шофьорът веднага се обадил на ръководителя на НСО, а Панов му написал писмо.


Лозан Панов обясни, че ползва този шофьор от началото на мандата си и че никога досега не го е виждал да оставя колата без наблюдение.
Председателят на ВКС каза, че не се страхува за живота си, но няма как да остане безучастен към случилото се.

 

БТА

 

Още по темата: Панов иска прокуратурата вън от съдебната власт

Коментари

Новини Варна