IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
България
09:14 | 10 юни 2017
Обновен: 09:50 | 25 април 2024

Всички скърбят за капитан Анастасов

Българската армия е потресена от загубата

По материала работи: Слав Велев
Всички скърбят за капитан Анастасов

Българската армия е потресена от загубата на капитан Георги Анастасов. Той загина след падане на хеликоптер "Пантер" при военно учения в Черно море. При инцидента пострадаха и други двама души от екипажа, чието състояние е вън от опасност.

 

Съболезнования на близките на Анастасов изказаха военният министър, политически лидери и др. Неговите колеги от Военновъздушните сили също изразиха скръбта си от загубата. "От името на целия личен състав на 24-та авиационна база бихме искали да изразим своята болка и съпричастност за непрежалимата загуба на нашия колега пилот капитан Георги Анастасов! Споделяме мъката Ви в този тежък момент. Винаги сме били заедно в работата, подкрепяли сме се и днес преживяваме тази загуба като своя. Прекланяме се пред светлата памет на един прекрасен млад човек, който загина отговорно изпълнявайки воинския си дълг. Изказваме нашите съболезнования на семейството, близките и приятелите на капитан Георги Анастасов! Дано намерят сила и кураж, за да преодолеят тежката загуба! Поклон и светъл път!", гласи съобщението на официалната фейсбук страница.

 

 

Капитан Анастасов загина едва на 38 години. Роденият в Ямбол пилот е бил изключително опитен и многократно е бил награждаван. Инцидентът от вчера вече се разследва. Според първоначалната версия капитанът се е ударил в един от корабите, участващи в учението. Проверява се и техническа грешка. Възможно е инцидентът да е бил повлиян от лошото време.

novini.bg

Коментари

Новини Варна