IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 21°
България
14:44 | 22 септември 2017
Обновен: 17:41 | 17 април 2024

В Перник проверяват риалити предаване

Опасенията, че телевизионната продукция може да замърси питейната вода

По материала работи: Слав Велев
 В Перник проверяват риалити предаване

Областният управител Ирена Соколова е инициирала проверки по повод споделяния в социалните мрежи, че ТВ формат се заснема в акваторията на язовир "Студена", който е единственият питеен водоизточник на Перник, съобщи пресцентърът на областната администрация.

 

На нарочна среща директорите на РИОСВ - Перник и "Водоснабдяване и канализация" ООД - Перник са внесли доклади за резултатите от извършените огледи и проверки.

 

Определеният с договор за снимачните дейности терен се намира в Пояс "II" на разстояние 2500 м от водовземната кула, на левия бряг на вливния ръкав на река Струма. Няма никакъв достъп на животни в близост до водата, уверява пресцентърът.

 

"Снимачният екип е задължен да опазва ползваната територия от замърсявания и пожари и да я предаде в изряден вид.", е докладвал Иван Витанов - директор на "ВиК".

 

Не е установено наличие, изтичане или разливи на отпадъчни води, също и налични битови отпадъци извън поставените съдове за сметосъбиране, както в границите, така и извън границите на обекта, е констатирала РИОСВ.

 

Досега контролните органи не са установили нарушения. Няма никаква причина за тревога и обществено напрежение, увери Соколова. По думите й независимо от това до приключване на снимачния процес и предаване на обекта, компетентните институции и областният управител ще продължат да наблюдават изпълнението на задълженията по договора.

 

fakti.bg

Коментари

Новини Варна