IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
България
08:25 | 24 септември 2017
Обновен: 08:22 | 30 април 2024

Полша е най-големият пазар на наше вино в ЕС

Страната ни реализира на полския пазар още хранителни стоки, биозеленчуци и плодове

По материала работи: Юлиян Атанасов
Полша е най-големият пазар на наше вино в ЕС

Полша е най-големият пазар на българско вино на територията на ЕС като прези миналата година за страната са доставени повече от 70 млн. литра. Това става ясно от думите на Мариета Захариева, изпълнителен директор на Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средите предприятия при откриването на българо–полски бизнес форум в София, които се провежда под патронажа на полския министър-председател г-жа Беата Шидло и на българския министър-председател г-н Бойко Борисов.

 

Захариева посочва още, че страната ни реализира на полския пазар още хранителни стоки, биозеленчуци и плодове, консерви, фармацевтични продукти, мебели, електроника, парфюмерийни и козметични продукти. От страна на българския бизнес има интерес към увеличаване на износа на вина и вермути, замразени плодове и зеленчуци, билки, бяло саламурено сирене.

 

По време на форума стана ясно, че една от полските компании ще открие в страната ни предприятие за преработка на био пчелен мед, както и че полските компании търсят български компании за партньори, подизпълнители и дистрибутори в областта на транспорта, става ясно от съобщение на ИАНМСП.

http://agrozona.bg

Четете още: Жителите на Попинци протестират: Нямаме вода от месец!

Коментари

Новини Варна