IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
България
12:14 | 15 май 2018
Обновен: 21:43 | 23 април 2024

Шофьори се оплакват от радари и камери

Какво би спряло войната по пътищата и скоростта ли е убиец?

По материала работи: Слав Велев
Шофьори се оплакват от радари и камери

Родните пътища се оборудваха с още радари и камери, КАТ издава все повече фишове, и все пак черната статистика не се променя.Бившият началник на "Пътна полиция" Алекси Стратиев каза пред Bulgaria ON AIR, че няма как една мярка да даде моментален резултат."Трябва известен период, в който тези мерки ще се усетят. Сега загиналите са по-малко от миналата година, надявам се тази тенденция да продължи до края на годината, което означава тази година загиналите да са по-малко от миналата", обясни Стратиев.Христо Радков от Българското обединение на шофьорите пък беше категоричен, че повечето камери и радари на пътищата в страната са увеличили тормоза над водачите. Той каза, че след влизането на последните мерки срещу нарушителите на пътя, като сваляне на номера и отнемане на книжка за различни нарушения, почти няма разлика в броя на загиналите.

 

"Преди това са 701 загинали, след влизането на тези мерки, за които имаме 15 хиляди свалени номера, 20 хиляди отнети книжки и много голям брой наказетелни постановления, са 698 загиналите", аргументира се Радков.Той упрекна пътните полицаи, че трябва да подпомагат трафика, а не само да го контролират. Радков беше категоричен, че това ще допринесе много за намаляването на пътния травматизъм.Алекси Стратиев пък се обяви за повече стационарни камери, които според него са най-ефективни в борбата с превишената скорост.

 

dnes.bg

 

Четете още: Обсъждат купуването на единен софтуер за видеонаблюдение на населените места

Коментари

Новини Варна