IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
България
15:02 | 4 февруари 2019
Обновен: 12:26 | 16 април 2024

Работодатели искат участие в управлението на мрежата Натура 2000

Предстои обществено обсъждане за промените в Закона за биологичното разнообразие

По материала работи: Пламен Янков
Работодатели искат участие в управлението на мрежата Натура 2000

Промени в Закона за биологичното разнообразие, които въвеждат нов подход за управление на екологичната мрежа Натура 2000, ще бъдат дискутирани утре на обществено обсъждане, съобщи Министерството на околната среда и водите (МОСВ). По този повод от БСК изпратиха забележки към проекта.
 

Проектът на екоминистерството предвижда нови структури да управляват мрежата на национално и регионално ниво.
 

Мрежата Натура 2000 в България ще се управлява с териториални планове. Ще бъде създаден Национален орган за управление, Национален консултативен съвет, ще има и органи за управление на регионално ниво – директорите на РИОСВ, както и комитети на заинтересованите страни към регионалните органи.
 

В своята позиция БСК заявява, че подкрепя създаването на Национален консултативен съвет, но настоява за критерии за представителност.
 

Според работодателите следва да се допълни, че за участие в Националния съвет се включват представители на национално представителните организации на работодателите и браншови организации, техни членове.
 

За всички неправителствени организации следва да бъдат регламентирани критерии за представителност, настояват от БСК.
 

Камарата иска в Комитетите на регионално ниво да се включат представители на регионални сдружения, членуващи в национално представителни работодателски организации.


Investor.bg

Четете още: Колко са действително трудоспособните и неработещи българи?
 

Коментари

Новини Варна