IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
България
09:02 | 11 февруари 2019
Обновен: 03:06 | 23 март 2024

Пожарът във Войводиново – овладян и без жертви

Огнеборците са спасили 3 сгради – предстои изясняване на причините за пламъците

По материала работи: Пламен Янков
Снимка: Булфото, архив

Вчера голям пожар се разяри във Войводиново. Изпепелени са много площи – почти целият местен цех за месопреработка, в който работят около 300 души. Огнената стихия обхвана 8 декара от територията на предприятието. Добрата новина е, че няма човешки жертви. Нито едно от животните, предвидени за клане, не са пострадали от огъня.


"Обстановката е спокойна, пожарът е локализиран. Гасенето му продължи през цялата вечер. Снощи пожарните автомобили бяха 15. Общо 25 човека се бориха със стихията. Конструкцията на сградата се е срутила, а под отломките все още тлее огън. От снощи нямаме вредни емисии във въздуха, няма обгазяване", отбеляза директорът на пожарната в Пловдив комисар Георги Мангараков пред Bulgaria ON AIR


Собственикът на цеха Петко Петков е станал свидетел на лумването на пламъците. Това се е случило вчера в 18:30 ч., след като е свършила работната смяна на служителите. Лично Петков подава сигнала за пожара. Има камери, има охрана – днес предстоят огледи. 


Огнеборците са успели да спасят 3 сгради – административната, една сграда с велпапе и сградата, в която са се съхранявали документите и парите. Очаква се в рамките на 3-4 часа, пламъците да бъдат потушени напълно.


Четете още: 
Пожар гори във фабрика за месо в Пловдивско

 

Коментари

Новини Варна