IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Икономика
10:52 | 31 декември 2016
Обновен: 09:40 | 24 април 2024

Спряха автобусите за Бургас и Варна!

От София рейсовете евентуално ще потеглят след 14 ч.

По материала работи: Борис Проданов
Спряха автобусите за Бургас и Варна!

Празен осъмна паркингът на Централна Автогара в София, след като всички сутрешни автобуси по направлението Бургас и Варна бяха отменени.


Това съобщи за Канал 3 дежурната диспечерка от отдел "Информация" на автогарата.


Всички фирми са отменили пътуването с изключение на една, чийто рейс потегли в 9,30 ч. по направлението Стара Загора и Сливен, докъдето движението по магистрала "Тракия" не е спряно.


Атобусите в посока към морето ще пътуват отново от 14.00 часа нататък, уточниха от автогарата.


Тогава ще бъдат възобновени линиите към Варна и Бургас, но колите няма да ходят до Слънчев бряг, нито до други направления във Варненска област, с изключение на морската столица, където няма проблеми със зимната обстановка.


Снежната блкада сюрпризира неприятно пътниците, закупили билети за Бургас предварително, и то в двете посоки - отиване и връщане. Хората разбраха, че рейсовете са отменени едва на билетните каси.


"Това е такъв стрес! Пътувам до Стара Загора, но понеже автобусът е до Бургас, е спрян. Имах билет за отиване и връщане на 3 януари. Поне ми възстановиха парите", разказа жена, която успя да си осигури място в единствения потеглящ автобус по направлението.


Припомняме, че движението до Сливен не е спряно, но от пътен възел "Петолъчката" и на магистралата на бургаска територия - край Айтос и Карнобат, то е преустановено заради снегонавявания и липса на видимост.


Там през нощта и до момента останаха блокирани десетки коли. Пътниците бяха настанени в хотели, детски градини, сгради на Пожарната.


Забранен за движение на всички МПС е участъкът от Петолъчката до Бургас на магистрала Тракия, съобщи и пресцентърът на МВР. Продължават спасителните действия с цел извеждане на катастрофиралите автомобили.


Изключително тежка е метеорологичната обстановка в района на Бургаска област. Пътят Айтос – Карнобат е на практика непроходим на този етап. Поради силен снеговалеж и вятър няма никаква видимост. С четири снегорина е предприето почистване на магистралата по посока София. Обратно към Бургас това ще стане, едва след като бъдат изведени автомобилите, участвали във верижната катастрофа. На място са екипи на пожарната и полицията.

 

Канал 3

 

Още по темата: Усложнена остава обстановката на територията на областите Бургас, Варна, Шумен и Добрич

 

Коментари

Новини Варна