Зам.-министър Александър Манолев: В ход е създаването на „Индустриално-технологичен парк Варна“
Зоната е на ключова локация, осигуряваща бърз достъп до воден, железопътен, автомобилен и въздушен транспорт
Публикувана: 7 Dec 2017 | 15:30

В ход е създаването на „Индустриално-технологичен парк Варна“, като общината и Национална компания „Индустриални зони“ ще учредят смесено дружество за реализацията на проекта.

 

Това стана ясно по време на среща на зам.-министъра на икономиката Александър Манолев с представители на бизнеса от региона. Дискусията се инициира от областния управител Стоян Пасев.
 

 

Община Варна предоставя имот с пряк излаз на Черно море, разположен в островната част на Южна промишлена зона („Острова“) във Варна с площ от 41 680 кв.м., а ангажиментът на държавата ще бъде да изгради инфраструктурата, стана ясно по време на срещата.
 

 

„Обсъждахме в оперативен порядък всички въпроси с кмета Иван Портних, като се надяваме в кратки срокове да стартираме работа по Подробния устройствен план на зоната и Плана за регулация, за да може след това да започне и физическата работа в нея“, обясни зам.-министър Манолев. По думите му зоната е на ключова локация, осигуряваща бърз достъп до воден, железопътен, автомобилен и въздушен транспорт, а към нея има и заявен инвеститорски интерес.

 

Надявам се и вярвам, че с новата индустриална зона ще имаме нов ръст на инвестициите и нови разкрити работни места в региона“, посочи икономическият зам.-министър.

Черно море

 

Четете още:   

Още от: Икономика

Коментари ( 0 )