IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Икономика
15:30 | 7 декември 2017
Обновен: 06:59 | 23 април 2024

Зам.-министър Александър Манолев: В ход е създаването на „Индустриално-технологичен парк Варна“

Зоната е на ключова локация, осигуряваща бърз достъп до воден, железопътен, автомобилен и въздушен транспорт

По материала работи: Слав Велев
Зам.-министър Александър Манолев:  В ход е създаването на „Индустриално-технологичен парк Варна“

В ход е създаването на „Индустриално-технологичен парк Варна“, като общината и Национална компания „Индустриални зони“ ще учредят смесено дружество за реализацията на проекта.

 

Това стана ясно по време на среща на зам.-министъра на икономиката Александър Манолев с представители на бизнеса от региона. Дискусията се инициира от областния управител Стоян Пасев.
 

 

Община Варна предоставя имот с пряк излаз на Черно море, разположен в островната част на Южна промишлена зона („Острова“) във Варна с площ от 41 680 кв.м., а ангажиментът на държавата ще бъде да изгради инфраструктурата, стана ясно по време на срещата.
 

 

„Обсъждахме в оперативен порядък всички въпроси с кмета Иван Портних, като се надяваме в кратки срокове да стартираме работа по Подробния устройствен план на зоната и Плана за регулация, за да може след това да започне и физическата работа в нея“, обясни зам.-министър Манолев. По думите му зоната е на ключова локация, осигуряваща бърз достъп до воден, железопътен, автомобилен и въздушен транспорт, а към нея има и заявен инвеститорски интерес.

 

Надявам се и вярвам, че с новата индустриална зона ще имаме нов ръст на инвестициите и нови разкрити работни места в региона“, посочи икономическият зам.-министър.

Черно море

 

Четете още:   

Коментари

Новини Варна