IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Икономика
08:00 | 26 март 2019
Обновен: 00:00 | 19 април 2024

След масовите оставки Очната болница във Варна спешно търси петима лекари-офталмолози

От 7 април лечебното заведение губи ключови специалисти, които напускат заради липсата на условия за работа и проблеми с ръководството

По материала работи: Борис Проданов
След масовите оставки Очната болница във Варна спешно търси петима лекари-офталмолози

Управителят на общинската Специализирана болница по очни болести за активно лечение във Варна д-р Руслан Тошев спешно търси петима лекари с призната специалност очни болести на основен трудов договор и пълен работен ден. Това става ясно от обява на Очна болница, в която изискване към трима от специалистите-офталмолози и е да имат придобита специалност. Двама от тях трябва да имат минимум 2 г. хирургичен стаж след придобиване на специалност.

 

Припомняме, че на 7 март пред журналисти в община Варна зам.-управителят на Очна болница проф. Христина Групчева, 14 офталмолози на трудови договори и 11 специалисти и специализанти от Катедрата по очни болести и зрителни науки към Медицински университет – Варна, обявиха своите оставки. Това значи, че още от 7 април Очна болница остава без ключови свои специалисти, несъгласни с управленската политика на д-р Руслан Тошев, който с обява за работа спешно се опитва да закърпи ситуацията в СБОБАЛ – Варна.

 

Като опция за по-добро бъдеще е трансформирането на лечебното заведение от база за обучение на МУ – Варна, в пълноценна база на университета.

 

СБОБАЛ – Варна, има капацитет да се превърне в елитен център по офталмология, убедена е проф. Групчева, внесла концепция до Общински съвет – Варна, която обаче впоследствие оттегли със сълзи на очите.

 

Цветомира Драганова

 

Още по темата:

 

В Очна болница хвърлиха масово оставки

 

Лекари: Очна болница е тотално занемарена

 

Очна болница може да премине към Медицинския университет във Варна

Коментари

Новини Варна