IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Избрано
11:57 | 16 март 2017
Обновен: 16:38 | 23 април 2024

Корабът-музей „Дръзки“ стана жертва на вандализъм

Неприлични надписи със спрей загрозяват единственият в света запазен военен кораб от този клас

По материала работи: Борис Проданов
Корабът-музей „Дръзки“ стана жертва на вандализъм

Поредна проява на вандализъм застигна кораб-музея „Дръзки“ във Варна. В редакцията на Медийна група „Черно море“ беше получен сигнал за неприлични надписи със спрей, които загрозяват единственият в света запазен военен кораб от този клас. Свързахме се с директорът на Военноморския музей – Мариана Кръстева, която увери, че ще се вземат мерки за почистването на надписите.

 

„Това не е първа подобна проява на хулиганство“, заяви Кръстева. „И преди е имало подобни случаи. Не винаги успяваме да хванем извършителите в крачка, а когато това се случи, в чести случаи хулиганството е от страна на тийнейджъри, които не носят наказателна отговорност и всичко приключва с мъмрене от страна на полицията“, допълни още директорът на музея.

 

За съжеление в случая се разчита на съвестта на младите вандали, на които обаче явно им липсват първите 7 години, след като опозоряват по този начин легендарния торпедоносец, свидетел на първата голяма победа на Военноморските сили. Може би в случая трябва да се замислим и над отговорността от страна на родителите, чийто деца се подиграват по този начин с българската история и памет.

Иван Барбов

Снимки Пламен Гутинов

 

Още по темата: Корабът-музеят „Дръзки“ стана жертва на вандализъм

Коментари

Новини Варна