IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Живот
20:31 | 21 август 2016
Обновен: 23:14 | 28 април 2024

Храни, които топят килограми

Как по-лесно да загубим излишното тегло?

По материала работи: manager
Храни, които топят килограми

Терминът „чисто хранене“ е често използван. Какво означава? Най-общо, става дума за консумация на най-здравословния вид от всяка група храни, като част от естественото и природосъобразно хранене. 

 

Хората, които имат „чиста“ диета, консумират големи количества зеленчуци, плодове, ядки, семена, пълнозърнести храни, леща и боб, както и здравословни мазнини, протеини. Чистото хранене означава да се избягва консумацията на преработени и пакетирани храни, които са създадени по изкуствен път. Освен това, се ограничава и консумацията на сол и добавена захар. 

 

Освен загубата на излишни килограми, има и много други ползи от консумацията на естествени храни. Подобряване на цялостното здраве и повишаване чувството на щастие, вследствие на природосъобразния хранителен режим, води до удължаване продължителността на живота. Подпомага се още умът и се подобрява тонуса. 

 

Ако сме решили да преминем на такъв хранителен режим, е важно да имаме предвид някои важни насоки. Трябва да се храним 5 – 6 пъти на ден, като консумираме малки порции. Препоръчително е да ядем на всеки 2 – 3 часа, като някои специалисти по хранене препоръчват последното хранене да бъде не по-късно от 20:30 часа. Важно е също така да не се пропуска хранене. 

 

За още по-голямо улеснение, специалистите изреждат някои от най-здравословните храни за отслабване...

 

Зърнени култури: кафяв ориз, овес, тортила, бадемово брашно, кокосово брашно.


Ядки: шамфъстък, орехи.


Постни протеини: пилешко месо, пуешко, риба, черен боб, яйчен белтък.


Зеленчуци: авокадо, карфиол, спанак, къдраво зеле, патладжан.


Плодове: ананас, диня, портокали, лимони, горски плодове, домати.


Здравословни мазнини: маслини, сусам, кокос.


Млечни продукти: обезмаслено кисело мляко, извара.


От основно значение е също така и да консумираме адекватни количества вода.


dnes.bg

Коментари

Новини Варна