IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Живот
15:59 | 27 ноември 2017
Обновен: 05:31 | 10 април 2024

Избягалият затворник (КРИМИНАЛНА ЗАГАДКА)

Оказва се, че понякога и най-трудните ключалки се намира ключ...

По материала работи: manager
Избягалият затворник (КРИМИНАЛНА ЗАГАДКА)

Един крал имал страст да измисля невероятно трудни ключалки за килиите в затвора на столицата си, като предпочитал такива, които да мъчат затворниците. А какво по-голямо изтезание от това да знаеш, че ключът е на "две педи" от теб, вътре в килията, а ти няма как да стигнеш до него. Но се оказало, че и за най-трудната ключалка може да се намери "майстор". Един от затворниците, арестуван за укриване на данъци, успял да излезе от килията само след 5 дни престой и понеже кралят бил заповядал, който успее да се измъкне да бъде помилван, човекът бил опростен.

 

Когато го арестували той бил заключен в стая, цялата от бетон, с желязна врата и единственото нещо, което можело да я отключи, било топче за пинг-понг, което трябвало да се пусне в един малък процеп, специално предназначен за пускане на такива топчета и нищо друго, освен топче за пинг-понг.


И така, човекът можел да избяга от килията, едва когато се отвори желязната и неразбиваема врата, а тя се отваряла само когато пусне топчето за пинг-понг.

 

Човекът бил съвсем гол и нямало нищо нито в стаята, нито пък някакви други инструменти.
Единствената му надежда била в забитата в пода 1 метър висока и тънка точно колкото да влезе топче за пинг-понг тръба, но и точно колкото да не може да бръкне и да извади топчето.


Когато го затваряли, стражите на краля действително пуснали топче за пинг-понг в тръбата и през смях му казали: "Бръкни и си го вземи".

 

Ако още не сте разбрали как се спасил човекът, то вижте решението на загадката ТУК

 

Решете още: Присъдата (КРИМИНАЛНА ЗАГАДКА)

 

Коментари

Новини Варна