IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Живот
10:14 | 21 декември 2017
Обновен: 17:58 | 20 май 2025

Лесни сарми с кисело зеле

Време на приготвяне: 120 минути Порции: 12

По материала работи: Слав Велев
Лесни сарми с кисело зеле

Продукти:

2 и ½ чаши ориз

5 чаши вода

100 мл олио

2 щипки черен пипер

1 бр кисела зелка

1 щипка сол

2 чаени лъжици мащерка

2 чаени лъжици червен пипер

 

Приготвяне:

Измийте и изчистете ориза. Сложете го в тиган. Прибавете 2 чаши и половина вода (колкото е оризът), няколко лъжици олио, сол, черен пипер, мащерка. Нека оризът набъбне в тигана. Тогава го свалете от огъня.

 

Обелете най-горните 2 листа на зелката и ги оставете настрани. Откъснете и останалите листа като внимавате да не ги повредите. Във всяко листо сложете по една голяма лъжица ориз и оформете сарма. Направете това с всички зелеви листа. Подредете на дъното на дълбока тенджера двете най-горни зелеви листа, за да не загорят сармите. Върху тях подредете самите сарми. Излейте останалите чаши вода. Похлупете с порцеланова чиния отгоре, за да не се развали формата на сармите при варенето.Гответе за около 50 минути.

 

az-jenata.bg

 

Четете още: Спането настрани е най-полезно за мозъка

 

Коментари

Новини Варна