IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Живот
11:31 | 5 април 2018
Обновен: 22:01 | 25 април 2024

Хитринки за боядисване на спуканите яйца (ВИДЕО)

Стават по-красиви и по-здрави от всички останали

По материала работи: manager
Хитринки за боядисване на спуканите яйца (ВИДЕО)

Много често, когато варим великденските яйца, особено ако са бели, каквото и да правим те се напукват. Има една много проста и ефектна техника с която не само можем да скрием пукнатините, но и да ги направим по-красиви и здрави от всички останали. Говоря за техниката декупаж. 

Декупажът се извършва с цветни салфетки, които цели или само изрязани мотиви от тях се залепят за яйцето с помощта на белтък. Необходими са само няколко часа за да изсъхнат. Яйцата трябва да бъдат бели за да бъдат ярки цветовете от салфетката. Освен, че стават красиви, забелязах и че яйцата стават по-здрави. Най-хубавата част обаче си остава тази, в която сами може да създадем дизайна върху яйцето. Проявеното творчество е забавна подготовка за празника, която ще внесе още повече цвят и весело настроение наоколо. Вижте малко повече за техниката на декупаж във видеото:

 

 

Разбира се има и много други начини, които ще ви помогнат да превърнете дефекта в ефект. Трябва ви само малко лепило и повече фантазия. А аз ви предлагам няколко интересни идеи:

 

 

Маня Петрова

 

 

Коментари

Новини Варна