Рецепта на деня: Обезкостено пълнено пиле
Много ефектно и изключително вкусно
Публикувана: 11 Feb 2019 | 14:21

Ако си мислите, че е трудно да се обезкости пиле, това значи, че просто не сте опитвали. Единствените две неща, които са ви необходими са остър нож за обезкостяване (той е с по-тънко и гъвкаво острие) и разбира се - пиле.

 

Но първо да изброим какво ни е необходимо за тази рецепта:

 

1 голямо пиле (поне 1,6 к.г.)

100 гр. грах от консерва

4 слайса луканка или 2 бекон

4 кисели краставички

1/3 морков

2 слайса гауда

1 ч.л. босилеково песто

1 ч.л. горчица

щипка бял пипер

щипка сух босилек

2 с.л. зехтин

1 ч.л. пушен червен пипер

сол на вкус

 

Начин на приготвяне:

 

Измийте хубаво пилето и го подсушете.

 

Поставете го по гръб и като начало отстранете средната кост (ядеца) и хрущяла. После плъзгате внимателно ножа от двете страни по ребрата и накрая внимателно отстранявате целия гръден кош.

 

Премахвате кръглите кости на бутчетата и крилата, и сте готови.

 

Костите можете да сварите и да направите от останалото по тях месце вкусна пилешка супа.

 

Готовото обезкостено пиле овкусявате със сол, бял пипер, чесън на прах, пестото и горчицата.

 

Оставяте го да престои поне един час, за да поеме подправките.

 

После подреждате по дължина луканката, грахта, киселите краставички и гаудата.

 

"Зашивате го" с помощта на клечки за зъби.

 

Поставяте го върху голям лист алуминиево фолио или два по-тънки (на кръст). 

 

Обмажете го хубаво със зехтин, пушен червен пипер и сол.

 

Увийте го във фолиото и печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 60 мин. Отворете фолиото и го оставете още малко във фурната, докато хване хубава кафява коричка.

 

Изчакайте леко да изстине и го нарежете на филии с дебелина около пръст и половина.

 

Да ви е сладко!

 

Черно море

 

Рецепта на деня: Печено пиле с билково масло

 

Рецепта на деня: Фантастична салата с пилешки филенца и спанак

 

Рецепта на деня: Невероятно вкусни пилешки дробчета със сушени домати и песто

 

 

 

 

 

 

Коментари ( 0 )