IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Живот
16:45 | 12 февруари 2019
Обновен: 11:39 | 15 април 2024

Как да си приготвите у дома лосион за почистване на лице?

Използвайте натурални средства като меда

По материала работи: Пламен Янков
Как да си приготвите у дома лосион за почистване на лице?

Ежедневното почистване на лицето е процедура, която не бива да се пренебрегва не само от жените, а и от мъжете. Чрез нея се премахват излишните мазнини и мръсотия, натрупани в кожата, също така гримът и мъртвите клетки.

 

Козметиката за почистване на лице трябва да се подбере спрямо типа кожа. Освен мицеларната вода, тоалетното мляко и лосионите, веднъж седмично може да ползвате натурални продукти. С тях не само ще спестите средства.

 

Екипът на tialoto.bg ви представя няколко рецепти за лосиони, които да си направите в домашни условия:

 

1. С кокосово масло

То има антибактериални и противогъбични свойства, с които кожата на лицето бива почистена в дълбочина. Кокосовото масло има овлажняващо действие, но не омазнява прекалено кожата, нито премахва естествените мазнини. Помага и при акне, защото елиминира мръсотията, попаднала в клетките. Онова, което трябва да направите, е да почистите грима си с тампон, по който е нанесено малко кокосово масло. След това да масажирате леко скулите с биопродукта за около 30 секунди. След 10 минути просто почистете лицето с влажна кърпа, но не натискайте, а просто потупвайте.

 

2. С лимон и мед

Нуждаете се от 2 супени лъжици истински пчелен мед и 1 чаена лъжичка прясно изцеден лимонов сок. Смесвате ги в малка купа. След това намокрете кожата и нанесете лосиона с кръгови движения. За по-голямо удобство ползвайте памучен тампон, след което изплакнете с хладка вода. Лосионът с лимон и мед помага при мазна, суха и лющеща се кожа, също така при акне. Медът е ефикасно средство за намаляване на пъпките. От друга страна лимоновият сок също почиства, но и освежава тона на лицето като премахва пигментни петна и черни точки. Той зарежда кожата с витамини.

 

3. С ябълков оцет

Може да мирише неприятно, но ябълковият оцет е идеалното средство за баланса на pH на кожата. След като кожата се намаже с него, излишните мазнини изчезват, порите се отпушват, кожата се овлажнява. За да си направите лосиона вкъщи трябва да смесите 2 супени лъжици оцет с три супени лъжици вода. Намажете добре кожата с памучен тампон, след което измийте с хладка вода и нанесете овлажняващ крем.

 

4. С кисело мляко

Истинското кисело мляко почиства и подхранва кожата на лицето. То е богато на млечна киселина, която благоприятства процеса на отделяне на мъртвите клетки. Отделно протеините в него стягат порите, подпомагат хидратацията и намаляват появата на фини линии. За да почистите кожата си, нанесете тънък слой кисело мляко върху лицето. След като изсъхне, отмийте добре с хладка вода и подсушете с мека кърпа.

Коментари

Новини Варна