Фетучини карбонара с много лук
Време на приготвяне: 45 мин Порции: 4
Публикувана: 18 Jun 2019 | 10:36

Продукти:

5 супени лъжици зехтин

2 глави лук, нарязани на ситно

2 стръка пресен лук, нарязани на ситно

500 г бекон, нарязан на ленти

1 скилидка чесън, пресована

1 пакет фетучини

3 жълтъка

½ чаша готварска сметана

¾ чаша настърган пармезан

сол и черен пипер на вкус

 

Приготвяне:

Сварете пастата в подсолена вода за 8 минути. Отцедете и оставете настрана. Загрейте зехтина в тиган на средна температура. Сотирайте двата вида лук в мазнината. Добавете бекона и пържете, докато добие златист цвят. Прибавете чесъна и разбъркайте за още няколко минути. Свалете от котлона.

 

В купа разбийте жълтъците, сметаната и настъргания пармезан. Залейте сместа с бекона с нея. Върнете я на котлона. Добавете в тигана и пастата, овкусете със солта и пипера и разбъркайте добре преди да сервирате.

 

az-jenata.bg

 

Четете още: Летни брускети с ягоди и рикота

Коментари ( 0 )