За по-здрава и гладка кожа – розова вода
Помага и при изгаряне от слънцето
Публикувана: 20 Jun 2019 | 9:03

Много жени се борят със сухата и лющеща се кожа през лятото. Освен дехидратирането на организма, други фактори също спомагат за това състояние. Например честото използване на някои марки пудри за лице, фон дьо тен или коректори.
 

Розовата вода е натурално средство за почистване на лицето, което помага и при суха кожа. Ароматната течност е много по-ефективна от някои тоници за премахване на грим, които са пълни с алкохол.
 

Биопродуктът се получава при парна дестилация, като от 1 кг листа се извлича около 1 литър вода, пише Tialoto.bg. Тогава маслото от роза Дамасцена се отделя на повърхността.
 

Как розовата вода влияе на кожата?
 

Ако имате суха кожа, може да я мажете всяка вечер с тампон, напоен с розова вода. Течността действа регенериращо на клетките и тъканите на лицето, поддържа баланса на Ph и повишава хидратацията.
 

По-честото използване на розова вода спомага за премахването на замърсяванията в кожата и регулира производството на себум, което се увеличава през лятото.
 

В розовата вода има специални пигменти – флавоноиди, които се смятат за мощни антиоксиданти. Те имат антибиотично действие, което води до заздравяването на раните по лицето и намаляване на възпалението. Затова е подходяща за всеки тип кожа.
 

Ако имате по-чувствителна кожа и лесно изгаряте на слънце, може да си купите розова вода, която да носите в плажната си чанта при нужда. Тя ще успокои болката и паренето благодарение на своите противовъзпалителни свойства. Може да си правите и компреси с нея след душ.


Още по темата: Кое е правилното почистване на кожата?
 

Коментари ( 0 )