IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Начало
16:50 | 16 януари 2017
Обновен: 08:38 | 17 април 2024

9 пожара гасиха огнеборците през уикенда във Варненско

Трима души са обгазени при инцидентите

По материала работи: Пламен Янков
Снимка Пламен Гутинов, архив

9 пожара гасиха варненските огнеборци през уикенда. В събота, около 2 часа през нощта е получен сигнал за пожар в стая от апартамент, намиращ се в ж.к. "Вл. Варненчик". Причината за пожара е в процес на изясняване, възможен е умишлен палеж. Унищожени са мебели и домашно имущество, електрически уреди, опушени са 100 кв. м стени. При пожара са обгазени 85-годишна жена и 78-годишен мъжн, живущи на адреса, няма опасност за живота им.

 

Малко по-късно, около 05:00 часа, е получен сигнал за пожар в магазин за хранителни стоки, намиращ се в ж.к. "Трошево". Причината за инц е късо съединение в отоплителен уред. Няма пострадали хора. Изгорели са мебели, електрическа печка, опушени са 50 кв. м. стени.

 

Малко преди 7 сутринта е получен сигнал за пожар в таван на къща, намираща се в гр. Дългопол, на ул. "Никола Христов". Причината за пожара е късо съединение. Няма пострадали хора. Вследствие на пожара са унищожени 7 бали фураж и 7 кв. м. покривна конструкция.

 

Около 13:30 часа, е получен сигнал за пожар в къща, намираща се в гр. Дългопол, на ул. "Лиляна Димитрова". Причината за пожара е небрежност при боравене с открит огън. Вследствие на пожара са унищожени мебели и домашно имущество, опушени са 30 кв. м стени. При пожара леко е обгазен 72-годишен мъж, живущ на адреса, няма опасност за живота му.

 

Около 17:00 часа, е получен сигнал за пожар в електрическо табло, намиращо се в гр. Варна, на ул. "Козлодуй". Няма пострадали хора. Причината за пожара е късо съединение. Вследствие на пожара е унищожена електрическата инсталация на жилището.

 

В неделя, около 13:20 часа, е получен сигнал за пожар в кухнята на апартамент, намиращ се на ул. "Брегалница". Няма пострадали хора. Причината за пожара е късо съединение в аспиратор. Вследствие на инцидента са изгорели кухненски шкафове, аспиратор, тостер, печка, фритюрник, домашно имущество, осветително тяло, опушени са 30 кв. м. стени.

 

По-късно същия ден, около 17:45 часа, е получен сигнал за пожар в стая на апартамент, намиращ се на ул. "Ясен". Няма пострадали хора. Причината за пожара е неправилно използване на отоплителен уред. Вследствие на инцидента са изгорели мебели и домашно имущество, опушени са стени.

 

30 минути по-късно е получен сигнал за пожар в стая на апартамент, намиращ се на ул. "Габрово". Няма пострадали хора. Причината за пожара е късо съединение в сушилня за дрехи. Вследствие на инцидента са изгорели част от гардероб, сушилня, домашно имущество, опушени са 40 кв. м. стени.

 

В същото време е постъпил сигнал за пожар в Л.А. "Опел", намиращ се в ж.к. "Младост". Няма пострадали хора. Причина за възникване на инцидента е късо съединение. Унищожен е двигателен отсек на автомобила, съобщиха от пресслужбата на полицията.

 

Четете още Тройно убийство смрази Вълчи дол

Съседи на убитите във Вълчи дол: Бяха тихи, кротки и добри хора

Коментари

Новини Варна