IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Култура
16:16 | 12 януари 2017
Обновен: 00:08 | 26 април 2024

Илиян Кънчев: Защо да остана във Варна?

Конкурс на Медийна група "Черно море"

По материала работи: Юлиян Атанасов
Илиян Кънчев: Защо да остана във Варна?

Варна е град, изпълнен с магия, който остава завинаги в сърцата на тези, които веднъж са се докоснали до него. Едно уникално място, имащо своя история и дух, което е неповторимо с красотата си през всички сезони и ни дава повече отколко бихме могли да искаме.

 

Градът е мое родно място и като човек, прекарал целия си живот именно тук, мога да кажа, че не спирам да се изненадвам от богатствата, с които градът разполага. Вървейки по малките улици като ул. „Стефан Стамболов“ и ул. „Чипровци“ например, наред с новото строителство, което е неоспорим факт, винаги откриваме и по една стара сграда, страдаща от променливите условия на времето, но разказваща собствена история.

 

Наистина архитектурата във Варна е изумителна, но това, с което градът е известен, далеч не са изоставените и забравени от Бога сгради. А морето! Онзи символ на Варна, който и е донесъл прозвището „Морската столица на България“. И с право е наричана така, защото няма нищо по-хубаво от топлия пясък под краката ти и морския бриз, който разхлажда горещите летни дни. За много от нас морето се е превърнало в страст и всяко лято, заедно с многобройните гости на града, прекарваме часове под топлото слънце на плажа и плуваме в солените води. Нима Варна би била същата без своето море или морската си градина, която е красива както през лятото, така и през зимата?

 

Макар тези две неща да са любими и на варненци, и на чужденци, градът има богатства, които малко хора оценяват…и не става въпрос за материалните, а за духовните и културни ценности на Варна. За онова съкровище, което й придава дух и жизненост. Това са всички онези културни кадри от актьори, певци, танцьори и хореографи, които ни припомнят, че градът е жив и същевременно успяват да съхранят българския песенен и танцов фолклор. Наред с тях са и десетките клубове за народни хора и танци, които съчетават удоволствието и разтоварването със старите български традиции.

 

И не на последно място е моята гимназия! Място, която ражда просвета, будност и творческо мислене, място, което гради авторитети и в същото време се е превърнало в обичан втори дом на всички, свързани с него. Моето училище е незаменимо с преподавателите си, които освен наши учители, осветяващи бъдещето ни, са и вечни приятели, у които можем да срещнем подкрепа. И тази страна на нещата ни прави големи оптимисти, именно затова смятам, че благодарение на позитивните хора в града Варна ще остане в сърцата ни точно такава , каквато е – великолепна и незаменима!

Илиян Калинов Кънчев – 17 год.

Трета ПМГ „Акад. Методий Попов“ – 11 д клас

Четете още: Десислава Цолова: Защо да остана във Варна?

Миглена Танчева: Защо да остана във Варна?

Десислава Василева: Защо да остана във Варна?

Станислава Иванова: Защо да остана тук? Нямам развитие тук!

Иванна Иванова: Защо да остана във Варна?

 

Коментари

Новини Варна