IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Култура
19:21 | 18 януари 2017
Обновен: 20:19 | 17 април 2024

Ипек Алиосман: Защо да остана във Варна?

Конкурс на медийна група "Черно море"

По материала работи: Слав Велев
Ипек Алиосман: Защо да остана във Варна?

Не си задавам често този въпрос.Не се питам защо да остана,защото искам да живея във Варна.Искам го толкова силно,защото домът е там,където е сърцето.

 

Аз не съм родена тук,но живея,уча,развивам се в този град.Обичам Варна с всичките и лица.Обичам я като мой дом,обичам я като древна и стара,обичам я като морска столица,обичам я и като съвременна и модерна.

 

За мен Варна е много-семейство,приятели,среда,училище.Тук са всички мои близки,които обичам безусловно.Затова чувствам Варна като част от мен и аз сякаш съм частица от нея.

 

Варна е един град,съхранил най-важните моменти от историята си.Духът на Стара Варна се улавя в различните културни кътчета,които ни връщат във времето на предците ни.Тук е открит Варненския халколитен некропол,датиращ от 4400г пр.Хр.,а в него е открито най-старото златно съкровище в човешката история.

 

Римските терми са друг древен архитектурен паметник.Изградени са през Римската епоха и представляват най-голямата римска баня на Балканите.Руините са доказателство за древния произход на града.

 

Всички древни културни паметници привличат ежегодно много туристи и неслучайно градът се счита за морската столица на България.С привлекателната си морска панорама и богатия си културен живот Варна става важна туристическа дестинация.Посетителите на града имат възможност да се наследят на безброй туристически атракции,сред които е и Делфинариумът,и да се докоснат до богатото историческо наследство на града.

 

Разнообразният творчески живот тук прави града един от най-значимите културни центрове на страната.Неслучайно градът е обявен за Европейска Младежка столица за 2017г.

 

Варна е мост от миналото към бъдещето.Тя е и моето бъдеще.Един просторен дом,който ми дава много възможности за образование,развитие и реализация.В града има 8 висши училища,които предлагат обучение на европейско ниво.Аз мисля,че всеки млад човек може да намери поле за изява и да се реализира пълноценно в нашия град.

Варна съчетава всички сфери от живота на младия човек-култура,спорт,образование,развлечения.

Затова аз искам да живея и да се развивам в моя град.

Варна удовлетворява моите очаквания за добър живот и бъдеще!

 

Ипек Сунай Алиосман

СУ " П. Кр.Яворов" гр. Варна

XIIа клас

 

Четете още:  До 31 януари изпращайте есета за Конкурса на Медийна група Черно море

 

Радина Узунова: Защо да остана във Варна?

Никол Щерева: Защо да остана във Варна?

Маргарита Серебрянник: Защо да остана във Варна?

Живеслава Делидобрева: Защо да остана във Варна?

Десислава Янчева: Защо да остана да живея във Варна?

 

Коментари

Новини Варна