Диетична сладоледена торта с боровинки (РЕЦЕПТА)
Лесно, бързо и много вкусно
Публикувана: 14 Jun 2018 | 12:42

В горещите дни сладоледът е едно от нещата, които най-много липсва на всички, които се опитват да спазват режим на хранене. Предлагаме ви тази изключително лесна рецепта за сладоледена торта, от която ще можете да си похапнете с удоволствие и без угризение:

 

Подходяща и за вегани:

 

Продукти за блата:

 

  • 200 г бадеми
  • 200 г фурми
  • 1 щипка сол

 

За крема:

  • 400 г кашу
  • сока на 2 лимона
  • 1/2 ч.л. бурбонска ванилия
  • 2 бр. меко авокадо
  • 50 мл сироп от агаве
  • 250 г боровинки (пресни) Можете да използвате и замразени боровинки, но ги размразете преди това.

 

Начин на приготвяне:

 

Накиснете кашуто във вода за една нощ.

 

За да приготвите блата смелете бадемите и фурмите с 1 щипка сол в кухненския робот. Сместа не трябва да е трошлива.

 

Изсипете сместа за блата във форма за печене и я разпределете равномерно по дъното. Разбийте почистеното авокадо със сиропа от агаве. Отцедете накиснатото кашу и го сложете в кухненския робот. Добавете лимоновия сок, ванилията, авокадото и сиропа от агаве  и разбийте на крем.

 

Разпределете равномерно 2/3 от крема върху блата и го загладете. Към останалия крем прибавете боровинките  и разбийте още веднъж. Отгоре намажете тортата с боровинковия крем. Сложете тортата в камерата на хладилника да се стегне.

 

Извадете от камерата половин час преди сервиране. Нарежете я на парчета със затоплен нож.

 

Рецептата е модифицирана по материал на healthline.bg

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

 

Коментари ( 0 )