В горещите дни сладоледът е едно от нещата, които най-много липсва на всички, които се опитват да спазват режим на хранене. Предлагаме ви тази изключително лесна рецепта за сладоледена торта, от която ще можете да си похапнете с удоволствие и без угризение:
Подходяща и за вегани:
Продукти за блата:
- 200 г бадеми
- 200 г фурми
- 1 щипка сол
За крема:
- 400 г кашу
- сока на 2 лимона
- 1/2 ч.л. бурбонска ванилия
- 2 бр. меко авокадо
- 50 мл сироп от агаве
- 250 г боровинки (пресни) Можете да използвате и замразени боровинки, но ги размразете преди това.
Начин на приготвяне:
Накиснете кашуто във вода за една нощ.
За да приготвите блата смелете бадемите и фурмите с 1 щипка сол в кухненския робот. Сместа не трябва да е трошлива.
Изсипете сместа за блата във форма за печене и я разпределете равномерно по дъното. Разбийте почистеното авокадо със сиропа от агаве. Отцедете накиснатото кашу и го сложете в кухненския робот. Добавете лимоновия сок, ванилията, авокадото и сиропа от агаве и разбийте на крем.
Разпределете равномерно 2/3 от крема върху блата и го загладете. Към останалия крем прибавете боровинките и разбийте още веднъж. Отгоре намажете тортата с боровинковия крем. Сложете тортата в камерата на хладилника да се стегне.
Извадете от камерата половин час преди сервиране. Нарежете я на парчета със затоплен нож.
Рецептата е модифицирана по материал на healthline.bg
ВИЖТЕ ОЩЕ:
Коментари