IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Лайфстайл
14:28 | 9 юни 2019
Обновен: 21:11 | 9 април 2024

Израелката Нета: В България се чувства като у дома си

Певицата посети страната ни в чест на Прайда

По материала работи: Пламен Янков
Израелката Нета: В България се чувства като у дома си

Израелската та електро поп дива Нета, която спечели "Евровизия" през 2018 година за пръв път посети страната ни в чест на "София Прайд".


"Щастлива съм, че съм тук. Знаете ли, вибрациите тук са ми близки. В Израел ние също сме много топли хора, много отворени, гледаме другите в очите, нетърпеливи сме. България е една от страните с най-топли хора. Българите и също испанците. Имаме еднаква енергия. Чувствам се като у дома си.", каза пред Би Ти Ви израелката.


"Спомням си различните аромати и всичко около мен. Спомням си хората, които се грижеха за мен. Майка ми и баща ми бяха толкова заети с професиите си, за да осигурят всичко за семейството ни. Затова за мен се грижеше една жена. Една нигерийка. Ритмите, с който тя ме приспиваше, песните, които ми е пееше. Тези ритми са в сърцето ми. Израснах с тези звуци, с този акцент. Всичко това го има по много в песните ми. В кръвта ми има малко от Нигерия, от Израел, дори малко от Арабия. Знаете ли, това е толкова пъстро… Да, харесва ми да използвам всичко това, да присъства в музиката ми. Когато слушаш песните ми, ти не разбираш точно от къде съм. Почакай кой акцент е това, тя от къде е… Харесва ми това", разказа певицата за живота си в Нигерия.


"Иска ми се да бъда по-смела, по-осмеляваща се по отношение на музиката ми. Аз все още греша. Все още се питам какво ли би им харесало на хората, вместо какво иска да чуе моето сърце. Когато ти си милостив към себе си, без значение как изглеждаш, как мислиш, какво искаш да кажеш в група от хора. Винаги трябва да си казваш – това е най-доброто ми аз", каза още тя.


"Случвало се е толкова много пъти. Опитах се дори да бъда беквокал. Но не изглеждах достатъчно добре и привличах много внимание. Когато се появявах с моя странен глас и питах дали мога да бъда част от бандата, те ми казваха, не – твърде странна си. Тогава реших, че ако не съм аз в средата на сцената, това не е моята професия. Така, че аз нямах избор. През целия ми живот съм искала да бъда нормална, но природата ми, характерът ми…. Аз притежавам нещо уникално. И мразя това. Борих се срещу това толкова дълго…. Но осъзнах, че не трябва да бягаш от съдбата си. А аз бягах от себе си", отговори Нета на въпрос колко пъти е чувала "не".


"Когато бях малка, хората ме изтезаваха заради това, че съм специална. Хората се страхуват от това, което не знаят. От различното, към което трябва да се настроят", завърши тя.


Dnes.bg


Четете още: Условията на принц Хари към хотелите, в които отсяда

Коментари

Новини Варна