Министерството на туризма внимава заради срива на турската лира
Николина Ангелкова: Най-голямата ни цел е свързана с крилата на сезона и със запълването на материалната база във Варна и по Черноморието
Публикувана: 31 Aug 2018 | 12:40

„Най-голямата ни цел е свързана с крилата на сезона и със запълването на материалната база във Варна и по Черноморието. Правим го с различни инициативи – винокулинарните, СПА и културно-историческите маршрути. Големите туроператори искат да стартират полети още от април, което ще даде възможност да се разширят крилата на сезона“, каза министърът на туризма Николина Ангелкова при посещението си във Варна.

 

Според нея ситуацията със срива на турската лира не трябва да се подценява.

 

„Следим Турция, Тунис и Египет, които са изключително конкурентни и могат да повлияят. Към тях има голям интерес. Ние сме устойчива дестинация, правим кампании – както телевизионни, така и с туроператорите и on-line. Целта ни е да запазим туристите, които сме привлекли. Хубавото е, че България се превръща в дестинация, предлагаща добро качество на разумна цена. Откакто стартираха строежи на хотели на големите туроператори както и на много частни в петзвездния сегмент, имаме основание да смятаме, че ще запазим нивата и догодина. В момента е договарянето за Лято 2019, затова следим внимателно Турция, Тунис и Египет, които са изключително конкурентни на нас дестинации“, категоричен е министърът.

 

Борис Проданов

 

Още по темата: Министър Ангелкова: До края на юли ръстът на чуждестранните туристи е 6,9%

Коментари ( 0 )