IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Общество
16:12 | 16 май 2017
Обновен: 21:15 | 24 април 2024

Курортът „Св. св. Константин и Елена“ е партньор на МУ-Варна за фестивала „Море, здраве и красота“

Част от проявите на 20 май ще са в хотел „Азалия“

По материала работи: Пламен Янков
Снимка Пламен Гутинов, архив

„Св. св. Константин и Елена" АД ще е пратньор на медицинския университет "Проф.д-р Параскев Стоянов" за третото издание на фестивала „Море, здраве и красота". Инициативата тази година е на 19 и 20 май. Част от програмата на фестивала са лечебни и разкрасителни процедури, домакин на които ще е хотел "Азалия". В програмата на 20 май са предвидени таласотерапия за лице и тяло, и СПА процедури с козметични продукти от морски съставки. 

 

Терминът таласотерапия идва от гръцката дума „thalasso" и буквално означава „море". В края на 19 в. френският биолог Рене Кинтон доказва връзката между кръвната плазма и морската вода, като установява, че белите кръвни телца могат да живеят в морска вода. А през 1899 г. френският д-р Луи Баго създава първия център за таласотерапия Roscoff, базиран на лечение с морска вода.


Известните медицински ползи на таласотерапията са с широк спектър – от рехабилитация след травми до подпомагане лечението на гинекологични заболявания и редукция на теглото. Тя е изключително ефикасна и при проблеми с белите дробове, сърдечно-съдовата и нервната система. Съдържащите се минерали, витамини, соли и други полезни вещества в морската вода и водораслите подобряват кръвообращението, обмяната на веществата, подсилват имунната система и поддържат хормоналния баланс.

 

Отново на 20 май, в конферентна зала на хотел „Азалия" ще се проведе Конкурс за ръчно изработени предмети и украшения от морски материали. Работното ателие за креативни и творчески личности в рамките на фестивала „Море, здраве и красота" ще посрещне всички желаещи да изработят предмети и украшения от черупки, миди, водорасли, раковини и златист пясък, а компетентно жури ще награди най-значимите творби.

 

Черно море

Коментари

Новини Варна