IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Общество
11:40 | 26 септември 2019
Обновен: 23:04 | 21 април 2024

Новите условия за пътуване в градския транспорт на Варна влизат в сила от 20 октомври 2019 г.

След тази дата ученици, студенти, пенсионери и инвалиди ще се придвижват по-евтино

По материала работи: Борис Проданов
Новите условия за пътуване в градския транспорт на Варна влизат в сила от 20 октомври 2019 г.

От 20 октомври 2019 г. ученици, студенти, пенсионери и инвалиди ще пътуват по-евтино в градския транспорт във Варна. Това решиха членовете на Общинския съвет по време на 44-то, последно за мандат 2015-2019 г. заседание. Те гласуваха за промяна на Наредбата за реда и условията за пътуване на преференциални цени в обществения транспорт на територията на община Варна. Новата Наредба влиза в сила от 20 октомври 2019 г., като до тогава новите карти, осигуряващи преференциални цени на пътуващите трябва да бъдат отпечатани.

 

Според промените в Наредбата право на ползване на градския транспорт на преференциални цени ще имат ученици, студенти, пенсионери, лица с трайни увреждания и техните придружители.

 

Съветниците одобриха и увеличаване с 10 % на заплатите на служителите в транспортното дружество от 2020 до 2022 г. включително, като средствата ще бъдат осигурени от бюджета на общината.

 

Зелена светлина получи и проекта за изграждане на четири нови паркинга в града. Терените за изграждането им се намират на ул. „Момина сълза“ и ул. „Люляк“ в район Приморски,  ул. „Струга“ зад бл. 39-49 и ул. „Балкапан“ в квартал Аспарухово.

 

Мариана Стойкова

 

Още по темите: Одобриха новите условия за пътуване в градския транспорт на Варна

Ученици и студенти ще пътуват с карти за 15 лв. по всички линии във Варна

 

Изграждат четири нови паркинга във Варна

Коментари

Новини Варна