IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Общество
16:01 | 6 ноември 2019
Обновен: 23:56 | 20 април 2024

Астрoном: Твърдението, че Ретроградният Меркурий влияе на хората, е шарлатанство

Понижава ли тонуса ни най-малката планета в Слънчева система и защо се върти на обратно

По материала работи: Слав Велев
Астрoном: Твърдението, че Ретроградният Меркурий влияе на хората, е шарлатанство

Твърдението, че Ретроградният Меркурий влияе пряко на хората е абсолютно шарлатанство с цел печелене на влияние и пари. Това каза астрономът Ева Божурова от Народна астрономическа обсерватория и планетаруим „Николай Коперник“ във Варна. Астрологията не е наука.  Меркурий е просто една от всичките планети, която се движи около Слънцето. Фактът, че понякога се наблюдава посока на нейното движение, обратна на обичайната (както и при всички други планети) е обяснен преди 500 г. от нашия патрон Николай Коперник и е свързан с това, че ние наблюдаваме движещата се около слънцето планета от позицията от позицията на движещата се около слънцето Земя.

 

Астрономът анонсира преминаването на Меркурий пред Слънцето, наричано още пасаж, което може да бъде видяно на 11 ноември от 14:35 ч. до залеза в 16:49 ч. Варненски кръжочници по астрономия ще проследят явлението на открит западен хоризонт.

Ели Маринова

Снимка авторът

 

Четете още: Наблюдаваме Пасажа на Меркурий на 11 ноември

Коментари

Новини Варна