IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Общество
18:26 | 2 март 2020
Обновен: 05:52 | 21 април 2024

Варненски ученици изработиха книгоразделители, посветени на Освобождението на България

Те са предназначени за техните учители като подарък в навечерието на празника

По материала работи: Слав Велев
Варненски ученици изработиха книгоразделители, посветени на Освобождението на България

 

 

Десетки книгоразделители посветени на  националния празник 3 март и  Освобождението на България  направиха учениците от шестите класове в Средно училище „Гео Милев“, съобщават от школото. Те са предназначени за техните учители като подарък в навечерието на празника.  Книгоразделителите са с образи на наши възрожденци и техните  завети, със символи на България, цитати от художествени произведения. Върху тях са припомнени думите на Раковски „Нека всеки запише дълбоко в сърцето си: Свобода или смърт“,  на Левски “Дела трябват, а не думи“,  на Ботев „Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира...“.

Урокът по патриотизъм и родолюбие е по инициатива на Росица Лазарова- учител по история. Всеки от учениците сам е избрал по какъв начин да направи книгоразделителя и какво да изобрази на него. Целта е учениците да се научат самостоятелно да издирват и обработват информация за ключови моменти от българската история и   да  използват   различни исторически източници- снимки, литературни произведения, биографии.

 

Четете още:  

Коментари

Новини Варна